Wedstrijdverslag JO17-1: Knappe en solide overwinning op Overbos

Overbos JO17-1 – HBC JO17-1: 0-3

Hoe kon JO17-1 uit Heemstede nou beter revanche nemen op zichzelf door ons, de toeschouwers en de trainers Bart en Marcel, te trakteren op een heerlijke voetbalshow. Na de zeer matige wedstrijd van vorige week was dit de manier om te laten zien Hoofdklasse waardig te zijn.

Toegegeven, we werden wel in het zadel geholpen door de defensie van Overbos. Na zo’n 15 minuten spelen gaf hun linkerCV, op de huid gezeten door Idzard, een te harde terugspeelbal op zijn keeper. Hij kon de bal niet goed verwerken en Sebas was er als de kippen bij om de bal hoog in de touwen te jagen. 0-1! HBC was tot dan toe wel de bovenliggende partij, maar Overbos deelde gevaarlijke speldenprikken uit.

Na dit doelpunt werd het veld wat langer leek het wel. En onze JO17-1, onder aanvoering van de man van de wedstrijd Lasse, steeds gevaarlijker. Zo’n 10 minuten later resulteerde dit spel in het volgende doelpunt voor HBC. Stijn speelde Thijs aan in de diepte. Die speelde zijn vaste bewaker uit en gaf een strakke voorzet op de 1e paal. De goed meegelopen Sadio dook voor de laatste man van Overbos op en tikte de bal heerlijk in het doel, 0-2!

Overbos probeerde nog wat man meer situaties te creëren op het middenveld. HBC antwoordde direct met nog grotere druk op het doel van Overbos, De 0-2 stand bleef tevens de ruststand.

De 2e helft begon zoals de 1e helft was geëindigd. Met de sterke pressing van HBC op de helft van Overbos. Nog weer zo’n 10 minuten later  was daarom ook de 0-3 een feit. Een goede hoekschop van Lasse belandde midden in het strafschopgebied van Overbos. Na wat missers en een halve scrimmage was de mee naar voren gekomen Matthijs het zat. Hij punterde de bal dwars door het midden in het doel van Overbos. 0-3!

De verdediging bleef scherp, het middenveld kon goed opboksen tegen de technische middenvelders van Overbos. En de aanval bleef de keeper en de verdediging pijnigen met goede voorzetten, corners en passeeracties. En Jelle? Die had het denk heel koud gekregen.. Overbos kwam er niet meer aan te pas in de 2e helft. Ondanks de lage temperatuur en het geniepig koude windje hadden wij als ouders van de JO17-1 jongens nergens last van. Integendeel zelfs, na deze heerlijke hartverwarmende voorstelling!

We hebben deze zaterdag weer het ware JO17-1 gezien. Een knappe overwinning op een goede tegenstander. En een solide wedstrijd omdat er niks werd weggegeven. Een zeer goede teamprestatie waar niks op valt af te dingen.

Peter Tienstra