Wedstrijdverslag JO17-1: Noodzakelijke en nuttige laatste overwinning van 2017

HBC JO17-1 – Amstelveen/Heemraad JO17-1:3-0

Om uitzicht te houden op de promotiepoule voor de hoofdklasse moesten onze mannen vandaag in ieder geval winnen van Amstelveen/Heemraad. HBC begon goed aan deze wedstrijd. Ondanks de gezamenlijke lunch, waarbij veel jongens geloof ik hun buik rond hadden gegeten.

Er werd meteen flinke druk gezet en de voorhoede met Sadio, Tim en Thijs was vanaf begin af aan direct goed bezig tussen de verdedigingslinie’s van Amstelveen. Hele grote kansen leverde dit echter niet op. Het middenveld leek op twee gedachten te gokken. Alles voorwaarts spelen of wat meer zekerheid inbouwen en ook terugspelen op de verdediging.

En zowaar kregen Matthijs, Sieb, Lassen en Jari het nog druk. Gelukkig kon Tim halverwege de 1e helft de terechte 1-0 aantekenen. Het knap strak ingeschoten schot bleek onhoudbaar voor de keeper van Amstelveen. Hiermee gaf hij het team wat lucht.

Maar typerend was voor deze 1e helft dat eigenlijk de gevaarlijkste aanvaller Roman was (tevens ‘man van de wedstrijd’). Hij dook veelvuldig op in het strafschopgebied van Amstelveen om hen het leven zuur te maken. De 1-0 bleef tot de rust gehandhaafd.

Na de theepauze wilden onze HBC’ers de wedstrijd snel beslissen. Dit lukte ten dele. De 2-0 van Jort, na zo’n 10 minuten spelen, kwam een beetje uit de lucht vallen. De aanvallen misten precisie en overleg. Het stokte telkens in de eindfase.

Jort zijn poeier, hard en diagonaal ingeschoten, mocht er echter zijn. Het was de aanzet tot nog meer druk op de goal van Amstelveen. Onder aanvoering van Lasse, werden de Amstelveners flink vastgezet. Thijs kwam wat vaker langs zijn tegenstanders. Bij één zo’n aanval kwam een voorzet van hem bij Sadio terecht die de keeper met een goed schot wist te passeren en de 3-0 maakte. Dit werd tevens de eindstand.

Er had meer ingezeten, maar het is niet elke week feest zullen we maar zeggen. Nu nog twee wedstrijden afwachten wat Alliance gaat doen. We staan er goed voor wat betreft het doelsaldo. Laten we hopen dat Bart en Marcel en hun jongens de beloning krijgen voor het goede spel van dit eerste gedeelte van het seizoen.

Pieter Tienstra

PS. Vier ouders van spelers uit JO17-1 hebben nieuwe softshell jacks gesponsord voor het hele team. Ziet er goed uit, heren!

HBC Voetbal

 


HBC Voetbal