Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: Klaar voor mooie dingen…

HBC Zondag Heren 1 – Zwanenburg 1: 3-0

Vandaag moest worden aangetreden tegen het ongeslagen Zwanenburg. Wilde HBC de aansluiting behouden met de koploper dan moest er vanmiddag worden gewonnen. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat HBC Zwanenburg geen enkele kans wilde geven op een goed resultaat.

Onze spitsen maakten van af het begin de verdediging helemaal gek. Na 32 minuten liet de trainer van Zwanenburg al een van zijn verdedigers wisselen. Helaas wist HBC de geboden kansen nog niet om te zetten in doelpunten. Maar de toeschouwers op de tribune genoten van de beste wedstrijd dit seizoen. Zo ook de mensen van het Haarlems Dagblad.

Gelukkig wist HBC voor de rust toch nog te scoren. Na een van de vele goede acties van Eric wist hij Luke in stelling te brengen die zijn voorzet schitterend inkopte en HBC een verdiende voorsprong bezorgde. De grensrechter van Zwanenburg wilde nog dat de goal werd afgekeurd, maar gelukkig ging de goed leidende scheidsrechter daar niet in mee.

Voor de rust had HBC – zeker gezien het goede spel – een grotere voorsprong moeten nemen. Wat zou de tweede helft brengen?

Na een goed genomen vrije trap van Jan wist Luke met een kopbal de 2-0 te scoren. Daarna had HBC het af moeten maken, maar ook door het goede keeperswerk lukte dit niet en duurde het tot de 90-minuut voor HBC de 3-0 op het scorebord kon zetten.

HBC Zondag Heren 1

De rechterverdediger van Zwanenburg gleed uit en dat was de kans voor Bram om Robin instelling te brengen, helaas wist hij deze kans niet te benutten. Zijn pass belandde bij Eric die wel goed uithaalde en HBC een verdiende 3-0 overwinning bezorgde.

Volgens de vertegenwoordigers van het Haarlems Dagblad was Jan Kruithof de man of de match. Er waren vandaag geen zwakke plekken, maar ook mag worden vermeld dat Bart op het middenveld heel veel goed werk verrichtte.

Als HBC volgende week uit bij NFC ook zo kan spelen, dan ziet het er goed uit.

Veel succes.

Rob Roomeijer

HBC Voetbal
Bekijk hier alle foto’s