HBC wint Heemstede Cup!

HBC VoetbalVier lokale voetbalclubs streden op 21 januari om het kampioenschap van Heemstede. Voor het derde achtereenvolgende jaar speelden de eerste teams van HBC, RCH, VEW en HFC Heemstede tegen elkaar. Gastheer dit jaar was HBC Voetbal op het eigen sportpark aan de Cruquiusweg. De Zondag Heren 1 van RCH (4e klasse), HBC (4e klasse), HFC Heemstede (5e klasse) en Zaterdag Heren 1 van VEW (3e klasse) streden in korte wedstrijdjes van 2 x 15 minuten om het kampioenschap van Heemstede. De winnaar werd uiteindelijk bepaald door de stand op de ranglijst na drie wedstrijden.

De weersomstandigheden waren prima en er was een behoorlijke opkomst van supporters van de verschillende lokale teams. Nadat de wedstrijden zijn gespeeld, maakt Rob Roomeijer, voorzitter HBC Voetbal, de winnaar van het toernooi bekend.

Op de vierde plaats eindigde HFC Heemstede met 3 punten en een doelsaldo van min 6, op de derde plaats RCH met 4 punten en een doelsaldo van min 1, op de tweede plaats eindigt VEW met 4 punten en doelsaldo van nul. Als winnaar komt dus HBC uit de bus met 6 punten en een doelsaldo van plus 7. De wisselbeker blijft dus nog een jaar staan in het clubhuis aan de Cruquiusweg.

In 2019 wordt het toernooi om de Heemstede Cup georganiseerd door RCH.