JO17-1 komt goed uit de winterstop

VV Noordwijk JO17-1 – HBC JO17-1: 0-1

Na een maandje winterstop speelde de JO17-1 zijn eerste oefenwedstrijd van het jaar 2018! Tegenstander was VV Noordwijk O17-1, uitkomend in de hoofdklasse. De wedstrijd werd gespeeld op het schitterende complex van VV Noordwijk.

De eerste 5 á 10 minuten was het aftasten van beiden kanten en had HBC het vooral lastig met het roulerende middenveld van Noordwijk. Na 10 min stond het beter en kreeg HBC de controle over de wedstrijd. Er werd bij vlagen goed gevoetbald en met name goed druk gezet op de verdediging van Noordwijk. Dit resulteerde in enkele kansen/mogelijkheden, waarvan er één door Jort (na een heerlijke aanname) werd benut: 0 -1. Tot aan de rust veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld.

De eerste 20 minuten na de rust had HBC nog steeds de controle over de wedstrijd, maar wel was het oppassen voor de snelle omschakeling van Noordwijk. Halverwege de 2e helft was het beste bij HBC er wel vanaf. De bal werd niet meer in de ploeg gehouden en Noordwijk kreeg duidelijk de overhand. Dit resulteerde in diverse grote kansen voor Noordwijk, maar Jelle hield ons met enkele fantastische reddingen goed op de been en zo was de eerste overwinning van 2018 een feit.

Een leuke en leerzame oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander. Volgende week speelt de O17-1 weer een oefenwedstrijd tegen een team uit de andere promotiepoule van de 1e klasse: Jong Holland O17-1.

Bart Soomer