JO11-4: Winterkampioen met lange adem

De mannen van JO11-4 moesten er even op wachten, maar hebben toch de najaarscompetitie als kampioen kunnen afsluiten. Het is een mooie statistiek: 25 punten uit 10 wedstrijden (8 wins, 1 verlies en 1x gelijk) met een doelsaldo van +66.

Op de tweede plek staat Overbos JO11-7 met 24 punten, maar dat team speelde een wedstrijd minder vanwege een afgelasting. Het was dus vooral wachten tot de 10e wedstrijd van Overbos zou worden ingepland. Omdat dit niet gebeurde, werd HBC JO11-4 winterkampioen. In ieder geval cijfermatig, maar zeker ook moreel: de uitwedstrijd tegen Overbos werd namelijk gewonnen met 1-6.

Zoals binnen de volledige jaarlaag O11 het kwaliteitsverschil tussen alle voetballertjes heel klein is, bestaat ook JO11-4 uit 8 jongens die stuk voor stuk lekker kunnen ballen en mooie acties kunnen maken. De echte kracht van dit team zit in de samenwerking: ze gunnen elkaar veel, spelen goed over en individuele acties zorgen voor verdiende overwinningen.

Teamwork en verbetering van techniek zijn dan ook met name dé elementen waar trainer John Jansen op maandag en woensdag de nadruk legt en dat doet hij met deze groep al ruim anderhalf jaar. Iedere speler is ook echt gegroeid in die tijd, een regelrechte verdienste van de trainer.

HBC Voetbal

Foto’s: Friso Westenbroek

Drie spelers begonnen in 2014 samen in de toenmalige F9, een jaar later kwamen er in F5 nog twee spelers bij. In 2016 werden ze JO10-4 en kwamen er nog twee spelers bij. Aan het begin van dit seizoen als JO11-4 kreeg het team er weer twee nieuwe spelers bij. En toen waren er acht…

Met Gijs in het goal heeft het team een solide keeper die tot nu toe nog maar 16 ballen heeft doorgelaten. Achterin hebben Thijn en Dave de zaak heel erg goed op orde en beide vormen ze meestal een ondoordringbare muur. Ze worden hierbij vaak geholpen door Pelé, die als middenvelder de meeste meters maakt van het hele team en vaak een effectieve ‘stofzuiger’ is. Of de tegenstander of de bal komt hem voorbij, maar zelden allebei tegelijk.

Lukas en Boy vormen de rest van het middenveld en zijn meer naar voren gericht. Boy weet met zijn lange benen vaak lepe ballen richting de spitsen te krijgen en Lukas is regelmatig vlak achter de spitsen te vinden en heeft al flink wat goals op zijn naam staan. Boy trouwens ook.

De voorhoede bestaat uit Kett en Thijs die als spitsen ook vanzelfsprekend de topscorers zijn van het team. Thijs is snel en wendbaar en is – als hij zelf niet scoort – vaak de aangever van een doelpunt. Kett is heel snel en blijkt keer op keer moeilijk te verdedigen. Bovendien beschikt hij over een trefzeker, dodelijk schot.

Winterkampioen dus en dat betekent voor alle mannen een beker. Toch moesten ze snel over naar de orde van de dag: de voorjaarscompetitie was immers weer begonnen. En als de wedstrijd van 10 februari een voorbode blijkt (10-1 overwinning), wordt dit seizoen nóg mooier!

HBC Voetbal