JO17-1 speelt goede wedstrijd tegen hoofdklasser

Zaterdag 24 februari was er geen competitiewedstrijd voor JO17-1, maar een oefenwedstrijd tegen de nummer 4 uit de Hoofdklasse: VV Limmen JO17-1. Door de krokusvakantie waren beide teams niet volledig, maar alsnog was er sprake van een leuke en goede oefenwedstrijd.

HBC begon goed aan de wedstrijd en creëerde in eerste 15 minuten zeker 3 á 4 100% kansen. Helaas voor HBC werden deze kansen niet in doelpunten omgezet. Limmen daarentegen kreeg één kans in het eerste kwartier en benutte deze wel met als gevolg dat HBC tegen een 0-1 achterstand aankeek.

HBC bleef ook na de achterstand de bovenliggende partij. Er werd goed gevoetbald en druk gezet op de defensie van Limmen. Dit resulteerde in diverse kansen, maar helaas stond het vizier niet echt op scherp. De rust werd bereikt met een 0-1 achterstand.

Na rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. HBC het balbezit en Limmen loerend op foutjes om vervolgens snel om te schakelen. Het spel werd in de 2e helft wel iets beter verplaatst dan in de 1e helft waardoor de ruimtes voor Limmen steeds moeilijker te belopen werden. Ondanks diverse kansen, liet de gelijkmaker lang op zich wachten.

In de 65e minuut was het dan eindelijk raak: Idzard maakte na een goede individuele actie de 1-1. Ondertussen werd Limmen wel iets gevaarlijker, omdat HBC af en toe wat slordig in de passing was. Ook na de gelijkmaker waren er voor HBC nog een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen en dan zal je altijd zien: 1 minuut voor tijd strafte Limmen een fout in de opbouw genadeloos af, waardoor zij op een 1-2 voorsprong kwamen. Dit was tevens de eindstand.

Ondanks de nederlaag hebben we vandaag een prima wedstrijd gespeeld en laten zien dat wij ook op een hoger niveau prima mee kunnen komen. Op naar de wedstrijd op 10 maart tegen FC Almere O17.

Bart Soomer