Wedstrijdverslag G1: Scorebordjournalistiek

HBC Zaterdag G1 – Only Friends G1: 4-2

De voorjaarscompetitie werd vooraf als heel lastig beoordeeld. Is de hoogste groep in de 2e klasse niet te hoog gegrepen? De eerste wedstrijd leek dat te bevestigen. De uitslag deed het ergste vermoeden, maar als je de wedstrijd gezien hebt, gaf dat een ander beeld.

HBC was eigenlijk niet zoveel slechter dan de tegenstander. Trainer Co Adriaanse heeft op een vergelijkbaar moment de term scorebordjournalistiek gelanceerd.

De 2e wedstrijd in deze competitie was thuis tegen Only Friends (OF), een gerenommeerd tegenstander uit Amsterdam. En dan nog wel tegen de G1. De terugkeer van JOHAN en DENZEL gaf coach GEORGE de mogelijkheid een verrassende opstelling uit de hoge hoed te toveren. Kwam het daardoor, of was het de (bijna) voltallige familie van JEROEN?

Hoe dan ook, JEROEN steeg tot grote hoogte. Met 2 assists, knap afgemaakt door ARJEN, en een doelpunt was hij beslissend in de 1e helft. Met 3-0 de rust ingaan, langs de lijn werd al voorzichtig de winst gevierd.

Een gevaarlijke houding, want binnen 2 minuten maakte Only Friends even zovele doelpunten, 3-2. Het was direct weer spannend. Beide teams streden voor wat ze waard waren. Duels werden niet geschuwd, maar waren altijd toelaatbaar. Een speler van OF probeerde zelfs met Voodoo gebaren de stand te beïnvloeden, maar kreeg ook geen vat op het spel van HBC.

OF bleef wel iets gevaarlijker. De stoere verdedigers MAARTEN en LIBAN hielden echter goed stand, en keeper SEBASTIAAN maakte geen fouten meer. MARTIJN en GERT-JAN bleven de spits bestoken met passes en uit een daarvan maakte ARJEN het bevrijdende doelpunt: 4-2.

Mooi weer. Een heerlijke wedstrijd en volop strijd. Kom gerust eens langs. Het is een genoegen dit team te zien spelen en de term scorebordjournalistiek wordt ook een stuk duidelijker…