Wedstrijdverslag JO17-1: Start promotiepoule met overwinning

Woudenberg JO17-1 – HBC JO17-1: 0-1

De O17-1 is op basis van de goede resultaten in de eerste seizoenshelft ingedeeld in één van de 2 promotiepoules. Vandaag mochten wij aantreden in en tegen Woudenberg tegen de plaatselijke O17-1.

In het begin van de wedstrijd stond er toch iets van spanning/druk op beide teams met als gevolg een rommelige openingsfase. Na 10 minuten pakte HBC de controle en werd Woudenberg achteruit gedrukt. HBC creëerde diverse goede kansen, maar de keeper van Woudenberg was keer op keer een sta in de weg.

HBC Voetbal

Na 28 minuten kwam Jort ‘na een mooie steekpass’ alleen voor de keeper. Jort schoot de bal in het doel, maar tot verbazing van iedereen keurde de scheidsrechter dit doelpunt onterecht af wegens buitenspel.

HBC was echter niet van slag en bleef tot de rust heer en meester op het veld zonder dit in doelpunten uit te drukken.

Na rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. HBC het balbezit en Woudenberg loerend op foutjes om vervolgens snel om te schakelen. Na 55 minuten was het dan eindelijk raak. Lasse gaf een schitterende pass op Idzard en alleen voor de keeper, bedacht hij zich geen moment en schoot de bal langs de keeper in het doel: 0 – 1.

Na de voorsprong probeerde HBC de score uit te breiden, maar net als in de eerste helft bleek de keeper van Woudenberg een grote sta in de weg. Vlak voor tijd kreeg Woudenberg dan hun enige kans van de wedstrijd. De spits had zijn vizier echter niet op scherp staan en Jelle kon de bal eenvoudig stoppen. Een paar minuten daarna floot de scheidsrechter voor het einde en waren de eerste 3 punten in de promotiepoule een feit.

Volgende week speelt de O17-1 tegen PVCV O17-1 die hun eerste wedstrijd ook wisten te winnen.

Bart Soomer