Wedstrijdverslag Zaterdag Heren G1: Een armgebaar

WMC G2 – HBC Zaterdag Heren G1: 4-0

Na een winterstop van een kleine 10 weken is de competitie weer begonnen. Een nieuwe indeling in de 2e klasse A, want als je kampioen bent dan word je bepaalde kwaliteiten toegedicht.

Daarnaast is het aardig dat we weer eens een keer andere tegenstanders tegenkomen. Het begint met een uitwedstrijd tegen WMC.

HBC VoetbalDe selectie is door ziekte en vakantie niet echt op sterkte. Met ook nog eens een paar spelers die net terug komen van een blessure wordt het er niet eenvoudiger op, maar HBC gaat er voor.

Het lijkt zelfs zeer voorspoedig te gaan, want binnen 5 minuten krijgt de spits van HBC twee uitgelezen kansen te scoren. Helaas staat het vizier nog niet op scherp.

Optimistisch geworden door deze kansen wordt er sterk aanvallend gedacht. Dat geeft WMC de ruimte die het nodig heeft voor de combinaties en te scoren: 1-0. Het tweede doelpunt was heel bekeken in de korte hoek en het 3e doelpunt een beetje lucky. De keeper een stap te ver voor zijn doel en de hoge bal was door de laagstaande zon, min of meer onzichtbaar.

HBC bleef de moed er in houden, maar kwam op veel fronten te kort. De combinaties van WMC waren beter. Ze waren fitter en steeds net dat stapje eerder bij de bal.

Keeper SEBASTIAAN was wel sterk in zijn reddingen, anders hadden het zeker dubbele cijfers geworden, maar de spelhervattingen kwamen slecht uit de verf.

Nog 1 keer kwam DAVY alleen voor de keeper, maar ook die kans werd helaas gemist. Het 4e doelpunt van WMC was slechts goed voor de statistieken.

WMC heeft optimaal geprofiteerd van een HBC niet in goede doen. De moedeloze armgebaren in de wedstrijd werden na afloop arme gebaren…

Leo Holdorp