Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: Door het oog van de naald

NFC 1 – HBC Zondag Heren 1: 3-3

Vandaag moest Zondag Heren 1 na de lange winterstop aantreden tegen koploper NFC. Als er een goed resultaat wordt behaald, blijven we in de race voor het kampioenschap of een periodetitel.

Aan de voorbereiding heeft het in ieder geval niet gelegen: een trainingskamp in Portugal en een verdienstelijke tweede plaats in de Algarve Cup én met afstand de winnaar van de Heemstede Cup 2018.

Toch kwam het keurcorps van Peter van der Waart slecht uit de startblokken, want na 2 minuten kon NFC al scoren na een foute pass van Cas en het weifelende optreden van goalie Bram.

HBC Voetbal

Na ongeveer 8 minuten in de wedstrijd kreeg HBC een vrije trap die goed werd genomen door Jan, maar helaas kopte Bart net naast. NFC slaagde er in door met fysiek hard spel HBC niet te laten voetballen. Dit bleek een succesvolle tactiek tot de 40e minuut toen Robin goed werd aangespeeld door Jesse en beheerst wist te scoren. Met 1-1 op het bord gingen de heren aan de thee.

Bekijk de samenvatting van Het Amsterdamsche Voetbal:

Na de rust bleef de wedstrijd hetzelfde beeld houden. NFC was fysiek de meerdere van HBC, waardoor onze Zondag Heren 1 geen kansen kreeg, maar uiteindelijk wel tegen 8 gele kaarten opliepen.

Een lange peer vanuit de verdediging van NFC naar voren, gevolgd door een goede voorzet werd koel afgemaakt en zorgde voor een 2-1 voorsprong. Vlak daarna pakte Bram een spits vast en kreeg NFC een strafschop. Deze werd goed genomen en bracht 3-1 op het scorebord.

HBC Voetbal

Niemand van de meegekomen HBC-supporters gaf HBC nog een kans, maar gelukkig pakte dit anders uit en wist HBC na een snel genomen vrije trap niet alleen de verdediging te verrassen, maar ook via Luke te scoren.

In de laatste minuut kreeg HBC nog een corner en zelfs keeper Bram ging mee naar voren. Hij wist in het strafschopgebied enige paniek te zaaien, waardoor Robin de kans kreeg om de goed genomen corner te verzilveren. Hoewel het wedstrijdbeeld er heel anders uitzag, pakte HBC uiteindelijk toch nog een punt.

Rob Roomeijer

Foto’s: G. Melchers – www.nfc.nl