Zondag Heren 1: Een zonovergoten overwinning

HBC Zondag Heren 1 – Waterloo 1: 7-1

Voor de wedstrijd werd Mats gehuldigd voor zijn 100ste wedstrijd voor het eerste. Waterloo was naar Heemstede gekomen met een 4-4-2 opstelling om zo te proberen een puntje mee te nemen.

Dit leek aanvankelijk een goede keuze, want na 9 minuten mocht hun 39 jarige spits na een voorzet vanaf links geheel vrijstaand inkoppen en een 0-1 voorsprong nemen.

Maar daarna domineerde HBC en was het wachten op de gelijkmaker. Na een schot van Bart op de paal en een voorzet van Neil op Eric die net naast schiet, is het Jan die na een verkeerde pass van de keeper wist te scoren.

Vlak daarna krijgt Robin de kans om 2-1 te scoren, maar helaas schiet hij over de bal heen en even later schiet hij in vrije positie tegen de keeper.

Via een corner van Jan weet Robin met zijn hak bijna te scoren, maar helaas belandt de bal op de paal. Gelukkig weet Robin wel te scoren als hij via een lange bal van Steve aangespeeld wordt een verdediger uitspeelt en beheerst scoort.

HBC komt voor de rust ook nog op 3-1 als Jesse Robin aanspeelt en deze aflegt op Eric die scoort. Een minuut na de rust wordt het 4-1 omdat Bart een voorzet van Jesse goed inkopt.

Bart krijgt ook de kans om 5-1 te scoren, maar na een goede actie van Neil schiet hij voor open doel naast.

De 5-1 komt er toch, want Steve weet zich na een pass van Jan goed vrij te spelen en scoort met zijn punt. Ook maakt hij de 6e goal, want na een corner van Jan die door Neil doorgekopt wordt, scoort hij met het hoofd.

De laatste goal wordt gemaakt door Reyn nadat Jesse de binnenkant van de paal heeft geraakt en Reijn het laatste zetje kan geven.

Dit was een wedstrijd waarin zeker de dubbele cijfers gehaald hadden kunnen worden, maar door teveel combinaties te zoeken in plaats van direct te schieten lukte dit niet.

Rob Roomeijer

Een korte impressie: