HBC Zondag Heren 1: periodekampioen?

Komende zondag speelt HBC Zondag Heren 1 thuis tegen DSS Zondag Heren 1. Als HBC deze wedstrijd wint, is HBC periodekampioen, want dan hebben ze  in deze periode 17 punten behaald uit 7 wedstrijden.

Als HBC deze wedstrijd verliest, is DSS periodekampioen, want dan heeft DSS in deze periode 18 punten behaald uit 7 wedstrijden. Ook bij een gelijkspel is HBC uitgeschakeld en kan DSS periodekampioen zijn. DSS heeft dan 16 punten uit 7 wedstrijden en HBC 15 punten uit 7 wedstrijden.

DSS is dan echter nog afhankelijk van de resultaten van NFC, wat momenteel 10 punten heeft uit 5 wedstrijden. Als NFC de twee nog te spelen wedstrijden wint, behaalt NFC ook 16 punten uit 7 wedstrijden. Dan is het doelsaldo van de tweede periode van doorslaggevende betekenis. Is dat ook gelijk, dan is het aantal doelpunten vóór beslissend. Is dat ook gelijk, dan volgt er een beslissingswedstrijd tussen DSS en NFC.

Niettemin genoeg ingrediënten voor een spannende wedstrijd, waarbij HBC natuurlijk hoopt op veel publiek en aanmoedigingen voor ons vlaggenschip-team.

Jan Zwarter
Wedstrijdsecretaris