Wedstrijdverslag J017-1: Prima wedstrijd!

HBC JO17-1 – JSV Nieuwegein JO17-1: 6-2

De grote vraag aan de aanvang van deze wedstrijd was: hoe gaan de jongens om met de ijskoude weeromstandigheden. Gevoelstemperatuur: -8, snoeiharde oostelijke wind. De koudste 17 maart ooit gemeten. Maar ook de tegenstander had hier last van en speelde niet op hun eigen vertrouwde veld.

HBC VoetbalDe eerste 10 minuten gaf een gelijk opgaande strijd te zien. Het was aftasten geblazen van beide kanten. Het positiespel leek wel gekopieerd van elkaar. Maar langzaam maar zeker kroop HBC uit zijn schulp, en wist de druk richting de goal van JSV op te voeren. Dat was een goed teken want onze mannen speelden de 1e helft tegen de wind in.

De eerste goal voor HBC viel na zo’n 15 minuten spelen. Een mooi actie van Idzard op rechtsbuiten werd door Sieb heel goed afgerond. 1-0! Niet veel later was het weer Idzard die de linksback wist te verschalken en met een prima voorzet de vrijstaande Sadio wist te bedienen. Die de bal gewiekst kon inkoppen, 2-0! Dat gaat lekker zo, was de algemene gedachte bij de Heemstedenaren.

JSV wist echter kort daarop te profiteren van wat onachtzaamheid in de verdedigingslinie van HBC. Hun spits maakte de aansluitingstreffer voor JSV. 2-1. Het enige juiste antwoord op deze tegenslag volgde weer kort hierop. Een uitstekende doorloopactie van Lucas met een gevaarlijke voorzet belandde via Sadio bij Roman. Die bedacht zich geen seconde en ranselde de bal hoog in de touwen, 3-1! Tevens de ruststand.

De tweede helft was het strijdplan voor HBC duidelijk. Zo snel mogelijk doordrukken en de wedstrijd in het slot gooien. Maar wind mee is niet altijd gunstig bleek maar weer eens. De bal schoot veelvuldig door en de precisie in de passing was moeilijk te geven. Maar een onverwachte meevaller viel er in de 53ste minuut te noteren.

Rechts voorin probeerde de keeper Idzard de bal te ontfutselen. Hiervoor was hij volledig buiten zijn strafschopgebied gekomen. Idzard kon de keeper echter ontwijken en gaf de bal een ‘schotje’ richting de goal. Tergend langzaam maar net hard genoeg om in het doel te verdwijnen, 4-1 dus. Een bekroning van zijn goede spel deze wedstrijd was het zeker. Sommige spelers van JSV verloren de moed, anderen vochten nog voor wat ze waard waren.

Sieb wist ook zijn goede wedstrijd nog een boost te geven door de 5-1 aan te tekenen. Wat een weelde! Er volgden wat spelerswisselingen bij HBC en JSV bleek toch zeker wel twee handige spitsen te hebben. Na balverlies op het middenveld van HBC werd de linksbuiten van JSV in stelling gebracht en die kon de 5-2 maken.

Het laatste woord was echter toch voor onze jongens. Een mooie actie van Thijs met dito lob over de keeper heen bracht de eindstand op het scoreboard: 6-2! Nu niet achterover leunen natuurlijk. Het is per slot van rekening pas de tweede volledig gespeelde wedstrijd voor 017-1. Maar de juiste schwung voor een goed vervolg van deze competitie is zeker aanwezig.

Peter Tienstra