Wedstrijdverslag G1: Als…

HBC G1 – KGB G1: 4-6

Als de lente begint dan staat alles in het teken van nieuw. Helaas geldt dat (nog?) niet voor HBC G1. Nog steeds is er sprake van een te kleine selectie. Helaas, maar het is niet anders.

Als de wedstrijd begint, gaat HBC voortvarend van start. Binnen 3 minuten had ARJEN, na een mooie pass van GERT-JAN, voor de eerste keer afgedrukt. Een beter begin kan je niet wensen. Vol energie ging HBC door en er ontstonden ook wat kansen.

Als je echter aanvallend voetbalt, dan geef je achterin wel wat extra ruimte weg. Daar maakte KGB dankbaar gebruik van. De omschakeling na de afgeslagen aanval ging voor HBC te snel en de stand was weer gelijk. HBC kwam zelfs op achterstand. Gelukkig rondde, de vandaag weer onvermoeibare, MARTIJN een zelf opgezette aanval hard af en kon er met 2-2 gerust gaan worden.

Als DAVY afhaakt vanwege andere verplichtingen, gaat good-old FRANKIE keepen. Nog niet opgewarmd geeft hij zijn eerste bal aan een KGB-er en HBC staat weer achter. Dan gaat het hard en de achterstand loopt op tot 2-5.

Als onze spits echter alle kansen die hij kreeg benut zou hebben, had HBC ruim voor gestaan. Dat gebeurde niet. Slechts één doelpunt was hem nog gegund. MARTIJN maakte het weer spannend door de 4-5 te maken. De opleving was van korte duur en KGB maakte er snel een einde aan met hun zesde doelpunt. Over en uit.

Als… maar wat heb je er aan?

Leo Holdorp