Wedstrijdverslag G1: Het valt niet mee…

Schagen G1 – HBC G1: 3-0

De KNVB had besloten voor de jongste jeugd het voetbal af te gelasten. Daar hoort de G1 van HBC niet bij, maar HBC had het niet erg gevonden als deze wedstrijd ook afgelast zou zijn. Natuurlijk zijn er betere omstandigheden om te voetballen dan met deze kou. De andere reden was de smalle selectie. Door maar liefst 3 vakantiegangers kon er nog maar net een team geformeerd worden.

In de eerste helft tegen Schagen was dat tekort nog niet zo merkbaar. HBC had zelfs de beste mogelijkheden om de score te openen. Helaas stond het vizier van Arjen niet op scherp. Ook Gert-Jan was dichtbij, maar daar stond de paal een doelpunt in de weg. Schagen werd sterker en wat onzorgvuldig uitverdedigen leidde de eerste goal in. Vlak daarna maakte Schagen aan alle illusies een einde met het tweede doelpunt.

Na even lekker opwarmen in de kleedkamer begon de tweede helft. Eerst moest Denzel worden verzorgd langs de lijn en daarna was bij Gert-Jan de energie op. De numerieke meerderheid gaf Schagen nog meer ruimte. Stoer verdedigen en goed keeperswerk van Sebastiaan hielden de eindstand met 3-0 dragelijk.

Een tekort aan spelers, een harde wind dwars over het veld, een ijzige kou. Kortom, het valt niet mee om voetballer te zijn…

Leo Holdorp