Wedstrijdverslag JO17-1: Mentale oppepper

JOS Watergraafsmeer JO17-1 – HBC JO17-1: 2-4

Dit zou pas de derde wedstrijd worden voor HBC JO17-1. De derde volledig gespeelde wedstrijd dan. Een uitwedstrijd in de Watergraafsmeer in Amsterdam, zaterdagmorgen vroeg. Zou iedereen van de 17-1 wel op scherp staan? Het antwoord is volmondig ja, zeker wel!

Maar deze overwinning kwam echt anders tot stand dan de vorige gespeelde wedstrijden in deze promotiepoule. Na een aftastingsfase van beide kanten begon HBC langzaam maar zeker de overhand te krijgen. Dit resulteerde niet in grote kansen, maar wel in meer balbezit en meer druk richting de goal van JOS.

Volledig tegen de verhouding in kwam JOS op voorsprong. Een pass vanuit hun middenveld belandde bij hun spits die zijn duel met onze verdedigers wist te winnen en kon scoren. Niet veel later kwam tegenslag nummer 2 uit de lucht vallen. Weer een verloren duel en weer een goal tegen. Hoe kwam deze doffe dreun aan bij onze jongens?

Je kan wel stellen dat ze enigszins uit het veld geslagen waren. De 0-3 hing in de lucht. De aanvallers konden geen potten breken bij de defensie van JOS. Tot daar een verlossende vrije trap was van Lasse. Jort wist deze goed in te koppen en de aansluitingstreffer was een feit. Niet veel later kon Tim laten zien hard te kunnen schieten. Een verwoestende uithaal op de rand van het strafschopgebied zorgde voor de verdiende 2-2. Met deze stand gingen we de rust in.

Na de rust moest HBC er natuurlijk voor zorgen om toch de overwinning binnen te slepen maar dat ging niet vanzelf. JOS had zich herpakt en probeerde op alle mogelijke manieren de bal in het strafschopgebied van HBC te krijgen. Niet dat Jelle het nou heel druk kreeg, maar er kwamen redelijk wat ballen in zijn strafschopgebied.

En net op het moment dat het nodig was zo – rond de 65ste minuut – wist Tim weer de bal in het doel te krijgen. Dit keer een niet te hard schot, maar wel geplaatst in het uiterste hoekje van de goal. De keeper was te laat en HBC stond met 2-3 voor. JOS voerde verder de druk op, kregen een aantal corners, maar begonnen ook meer overtredingen te maken. Duidelijke frustratie over het scoreverloop.

Dit speelden de mannen uit Heemstede en omgeving uiteindelijk handig uit. Vijf minuten voor tijd kon Idzard de 2-4 aantekenen na een goede pass van Sieb. Idzard was de keeper te snel af en schoot de bal onberispelijk de goal in. Dit was een wedstrijd waarbij het incasseringsvermogen van het team op de proef werd gesteld.

Door gewoon te blijven voetballen zoals ze kunnen hebben ze een mentale tegenslag overwonnen. Dat was de grootste winst van deze wedstrijd. Beste man van de wedstrijd was dit keer Dave. Bijna elk duel gewonnen en de hele wedstrijd goede focus.

Over twee weken mogen de jongens naar Naarden-Vesting. Ze spelen dan tegen de huidige koploper NVC JO17-1. Een makkelijk scorende ploeg, met grote overmacht winnaar van hun najaarspoule. Dat wordt zeer zeker een zware uitwedstrijd, maar met de juiste instelling moet ook deze klus kunnen worden geklaard.

Peter Tienstra