Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: Geen periodekampioen…

HBC Zondag Heren 1 – DSS 1: 1-1

HBC VoetbalHBC verloor vandaag de kans om de tweede periodetitel binnen te halen. DSS had genoeg aan een gelijkspel, hoewel NFC nog altijd een kans maakt. Omdat het doelsaldo van DSS veel beter is én NFC nog een wedstrijd moet inhalen tegen DIO, lijkt de kans voor NFC op de tweede periodetitel nog maar heel klein.

Vandaag hadden beide partijenveel veel last van de noord-oostenwind. HBC had voor rust het windvoordeel, maar wist daar weinig van te profiteren. Hoewel in de eerste minuut een grote kans voor Robin ontstond na goed aangeven van Reijn, waren er verder in de eerste helft voor beide partijen geen of weinig kansen.

In de 56e minuut wist Eric zich te ontdoen van zijn tegenstander, maar zijn goede inzet werd helaas gestopt. In de 65e minuut was het wel raak, want na een goede actie van Eric kon de ingevallen Bram uithalen. Zijn inzet werd gekeerd, maar de rebound werd door Robin benut en bezorgde HBC een 1-0 voorsprong. Zou dit genoeg zijn om de tweede periodetitel te behalen?

Het doelpunt van HBC…

Helaas niet, want door een lange peer die ongevaarlijk leek, werd de bal door Cas en misschien ook Bram niet goed beoordeeld en kon DSS gelijk maken. Daarna heeft HBC weinig of geen kansen gekregen om alsnog de winst te behalen en ging ook de tweede periodetitel aan onze neus voorbij…

HBC VoetbalDus nu maar hopen dat door goede resultaten in de derde periode alsnog een periodetitel gehaald kan worden of – nog beter – het kampioenschap. Heel veel succes!

Rob Roomeijer