Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: Goede zaken!

HBC Zondag Heren 1 – MMO 1: 5-0

MMO was voor HBC een nieuwe tegenstander in deze afdeling. In de uitwedstrijd werd op een veld gespeeld dat eigenlijk afgelast had moeten worden. Dit was toen duidelijk in het voordeel van MMO. Ondanks een balbezit van ruim 90 procent, was de uitslag in november 0-0 en kostte dit achteraf gezien, HBC de tweede periodetitel. Er moest vandaag dus revanche worden genomen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat HBC dit ook van plan was, want in de vierde minuut gaf Reijn een goede pass op Robin die er net niet bij kon. Maar in de 5e minuut was het wel raak, want een goede voorzet van Bram werd door Robin op zijn borst  aangenomen en zijn uithaal daarna belandde in de bovenhoek en bracht HBC een vroege 1-0 voorsprong.

Vlak daarna krijgt Bas de kans om HBC op een 2-0 voorsprong te zetten, maar helaas weet de keeper te redden. Een goede voorzet van Eric wordt door Robin net over getikt. De mee naar voren gekomen Steve kopt de vrije trap van Bas net naast. Menno passeert twee man, maar zijn schot gaat ook net naast.

Het wachten was dus op het tweede doelpunt van HBC, want de concurrent was totaal ongevaarlijk. De 2-0 voorsprong kwam pas in de 27e minuut toen Bas een lange pass verzond op Reijn, die de bal goed aannam en beheerst wist te scoren. HBC had voor rust al de voorsprong moeten vergroten, maar slaagde daar niet in omdat ook het tempo te laag lag.

Na de rust lag het tempo aanmerkelijk hoger en na twee minuten wist Robin zijn 2e doelpunt te maken na een mooie actie van Neil en zet HBC op een 3-0 voorsprong.

Niet veel later weet ook Steve te scoren nadat een voorzet van Eric door Robin wordt gemist, maar de bal prachtig voor zijn voeten komt. Hierna krijgt HBC nog vele mogelijkheden om de score op te voeren, maar helaas duurt het tot de voorlaatste minuut tot de thuissupporters weer een keer konden juichen. Een lange pass van Jan kwam bij Reijn die zijn tegenstander makkelijk passeert en zijn 2e doelpunt van de wedstrijd weet te maken. 5-0 voor HBC!

Als later blijkt dat Zwanenburg-NFC is geëindigd in 2-2, wordt duidelijk dat HBC vandaag hele goede zaken heeft gedaan. Volgende week is er geen wedstrijd en op 8 april wacht de derby tegen RCH.

Rob Roomeijer

HBC Voetbal