HBC G1: Met kunst en vliegwerk…

KDO G1 – HBC G1: 1-2

De uitwedstrijd tegen KDO brengt ons naar De Kwakel. Mooi landelijk gelegen, maar helaas wel onder de aanvliegroute van Schiphol. De luchtreuzen vliegen in hoog tempo over het speelveld.

KDO staat net als HBC tweede. Alleen zij van bovenaf gezien en HBC van onder af. Het zou dus niet mee gaan vallen, maar met de opnieuw positieve instelling ging HBC de strijd aan. Van het verschil in de stand was in het veld niet veel terug te zien. HBC deed niet onder voor KDO, zij het dat KDO wel voor het eerste gevaar zorgde.

Keeper SEBASTIAAN liet zich echter niet verrassen en stopte het schot op doel met zijn voet. De strijd golfde heen en weer met kansen voor beide teams. De kunst van een spits is op het juiste moment op de juiste plaats staan. ARJEN stond daar toen de keeper van KDO de bal niet klem kon krijgen en hij bezorgde HBC de voorsprong.

Ook in de 2e helft bleef HBC in de goede afloop geloven. Dat geloof werd nog groter toen MARTIJN het juiste antwoord gaf op de vele aanslagen op zijn enkels. Met een hard diagonaal schot liet hij de keeper kansloos, 0-2.

Helaas scoorde KDO kort na de aftrap de aansluitende treffer, 1-2. Het werd billen knijpen en het gebrek aan wissels liet zich voelen. Met veel kunst en vliegwerk en een tomeloze inzet bereikte HBC op het tandvlees het eindsignaal.

De onverwachte winst tegen KDO mocht gerust als een kunststukje worden beschouwd. De spelers en coaches vlogen elkaar in de armen, terwijl boven onze hoofden een Airbus A380 zich richting Schiphol begaf…

Leo Holdorp