JO17-1 verliest kostbare punten in strijd om promotie

FC Almere JO17-1  – HBC JO17-1: 3-0

De dag na Koningsdag. Er moest gevoetbald worden in Almere door onze O17-1 zonen. Veel jongens hadden er een mooie feestdag van gemaakt. En zich waarschijnlijk wel een beetje ingehouden op die 27steapril (en Koningsnacht..) omdat er vandaag wel iets op het spel stond.

Namelijk een grote stap op weg naar promotie. Even geen tijd meer voor gezelligheid, de focus moest gericht worden op deze belangrijke voetbalconfrontatie. Ook voor FC Almere stond er nog wel wat op het spel. Bij winst konden zij misschien weer aansluiten bij de top in deze competitie.

HBC begon redelijk. Met aardig positiespel en aanvallen uit het boekje. FC Almere liet echter zien dat ze niet met zich lieten spotten. Ze kwamen af en toe gevaarlijk dicht bij ons doel. Onze verdediging had het zo nu en dan zwaar en er moest regelmatig aan de rem getrokken worden. Met 0-0 werd de rust bereikt in de wetenschap dat het nog alle kanten op kon gaan in deze wedstrijd

En in de tweede helft ging het ook echt alle kanten op. Er werd hard geknokt door onze jongens. Maar er was weinig overleg meer tussen het middenveld en aanval. De linies sloten niet goed meer aan. Er zat geen chemie in het elftal en het ontbrak aan finesse. Ongeveer halverwege de tweede helft pakten donkere wolken zich letterlijk samen boven het veld. Het begon hard te waaien en te regenen.

HBC Voetbal

FC Almere pakte de zaken voortvarend aan en zette onze jongens in een kwartier tijd op een onoverbrugbare 3-0 achterstand. Er kwam nog wel een mooie kans voor Sieb om de stand een wat vrolijker aanzien te geven, maar die belandde helaas in het zijnet. Jelle kon weer eens laten zien hoe goed hij kan keepen door nog drie keer zeer goed in te grijpen. De jongens probeerden er nog van te maken wat ervan te maken viel, maar een doelpunt zat er gewoon niet meer in.

Volgende week komt PVCV JO17-1 uit Vleuten weer op bezoek. Om het vorige afgebroken duel opnieuw te spelen. Waarschijnlijk is dat de best voetballende ploeg van deze competitie.

Hopelijk kunnen onze zonen zich herpakken en er een mooie wedstrijd van maken.

Pieter Tienstra