JO17-1: Winst na een boeiend duel

HBC JO17-1 – Brederodes JO17-1: 4-3

En een boeiend duel werd het zeker op deze heerlijke zaterdag 21 april. Misschien niet helemaal zo bedoeld, maar wel leuk voor de toeschouwers. HBC wilde in ieder geval zijn derde plaats veilig stellen en daar moest voor gewonnen worden.

En voor Brederodes gold waarschijnlijk dat zij de weg omhoog verder wilden doorzetten. Dat resulteerde in een warrige beginfase waarin de bal heen en weer vloog tussen spelers van beide teams. Geleidelijk aan kreeg HBC wat meer vat op de wedstrijd. En net in deze fase profiteerden de Brederodes van het open veld.

Hun rechtsbuiten ging er vandoor en wist handig de bal langs Jelle te schieten. Niet getreurd, een goal wat tegen de verhouding in moest makkelijk recht te zetten zijn. Dit duurde wel even, maar gebeurde inderdaad. Sadio kreeg de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en wist met een knap gemikt schot de keeper te passeren, 1-1.

HBC Voetbal

Niet veel later konden de Brederodes weer doorbreken en nu op links. Hun linksbuiten kreeg bijna een vrije doorgang en wist de 1-2 te maken. Weer een tegenslag, maar ook deze werd uiteindelijk weer door Sadio gerepareerd. Thijs wist een corner te forceren en Lasse zwiepte de bal het strafschopgebied in. Waar Sadio de bal onhoudbaar in wist te koppen.

Met deze 2-2 gingen we de rust in, met de wetenschap dat HBC het betere van het spel had. En dat werd na de rust ook doorgezet. Het wachten was op de verlossende treffer die een verdiende voorsprong voor HBC zou opleveren. Deze treffer kwam eigenlijk op een nogal onverwacht moment. Hun laatste man dacht rustig het spel op te kunnen bouwen, maar rekende niet op de snelle Thijs. Hierdoor speelde de doelman de bal paniekerig terug en Sadio was er als de kippen bij om van dit buitenkansje te profiteren: 3-2!

Een minuut of 5 later kon Jort, na een goede combinatie met Sadio, de 4-2 maken. HBC JO17-1 was de bovenliggende partij gedurende deze hele 2ehelft. De verdediging, met een uitstekend spelende Matthijs, liet geen steek vallen. Het middenveld sloot aan bij de aanval wanneer nodig en de aanval pijnigde de verdediging van de Brederodes. Dat het uiteindelijk nog 4-3 werd in de slotfase was voor de statistieken.

Jammer dat zij uit een scrimmage situatie nog deze derde goal wisten te maken. Maar ook hier leren we weer van zullen we maar denken. Beste spelers waren de al genoemde Matthijs en natuurlijk de matchwinnaar Sadio. Maar ook de voortstuwende kracht van Lasse en de in de tweede helft alle duels winnende Dave mogen niet onvermeld blijven. Mees nog bedankt voor de goede invalbeurt en hopelijk is Tim de volgende keer ook weer van de partij.

Volgende week wordt de uitwedstrijd tegen FC Almere gespeeld. Ook zij zijn nog niet uitgeschakeld voor promotie, dus dat wordt weer er op of eronder. Laten we hopen op het eerste. Hoe meer steun van de zijlijn hoe beter!

Pieter Tienstra