JO8-2: in de voetsporen van helden!

Haarlem Kennemerland JO8-4 – HBC JO8-2: 3-3

Daags na Koningsdag mochten we aantreden tegen Haarlem Kennemerland. De meeste levers van de supporters werkten nog op volle toeren op deze vroege ochtend. Vico en Marcella stonden lekker vroeg al koffie te zetten bij Edo om de hoek, maar sloten net op tijd aan bij de groep voor het eerste fluitsignaal.

Adam is lekker op verdiende vakantie. Genoeg goals gemaakt. Op het oude hoofdveld voor de tribune van de voormalige HFC Haarlem traden onze boys vandaag letterlijk in de voetsporen van helden uit verleden zoals Barry van Galen, Ruud Gullit en voor de kenners Piet Huyg, Beer Wennink en Kick Smit.

Enig ex-betaald voetbalniveau was echter ver te zoeken, want we speelden op een veld wat minstens de helft te smal was en in plaats van 4×10 minuten speelden we ineens zomaar zonder aankondiging 2×17,5 minuten. Geen punt, we zijn uiterst flexibel, toch Jean Paul?

We startten met Vico als keeper en Gijs en Mick achterin. Opvallend genoeg waren beiden het dichtst bij een treffer. Mick schoot van grote afstand een pegel-wreeftrap die net gekeerd werd op de lijn.

De Opa van Mick telde hem eigenlijk al en helaas mocht zijn harde oerkreet niet baten! Zonde! De poging had meer verdiend. Gijs op zijn beurt stak ’t veld over en zag zijn Punter met buitenkant links door de keeper gepareerd. Het kan niet anders dan dat Gijs met minstens 1 goal dit seizoen zal afsluiten.

Jenoah, Lars en Cruz wisselden samen de spitspositie en het middenveld af. Een roulatiesysteem waarvan onbekend is of het allemaal bewust was, maar werken deed het wel. Cruz en Lars waren ook dichtbij een goal. Beiden hadden het vizier helaas gericht op het zijnet.

Gelukkig hebben we turbo Trey in de gelederen. Trey beloofde zijn oom 2 goals, maar trakteerde hem en zijn team er zelfs op 3 vandaag. De ene goal nog mooier dan de andere. Geen enkele winkelhaak boven in het doel bleef ongebruikt. Zo hoort dat!

Balen dat we in de laatste minuut een tegentreffer incasseerden. Volgens Gijs de keeper van de 2e helft overigens volledig oneerlijk uitgespeeld door Haarlem Kennemerland en zijn tranen vloeiden rijkelijk toen de scheids affloot bij 3-3. Het verdriet duurde gelukkig maar even.

Boys, met Jenoah erbij nog geen enkele keer verloren! Wat ’n feest! 5 mei is vrij, dat rijmt…

Arjen Lindeman