Wedstrijdverslag HBC G1: De wederopstanding

Only Friends G1 – HBC G1: 6-4

Het is altijd weer fijn naar het prachtige sportcomplex van Only Friends in Amsterdam te gaan. Fantastisch om te zien hoe dat opgezet is om mensen met een beperking heel veel verschillende sporten te laten beoefenen. HBC G1 komt om te voetballen en na een verhelderend gesprek heeft HBC G1 er weer zin in.

Only Friends bevindt zich ook in de onderste regionen, maar in de eerste helft zijn ze toch sterker dan verwacht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij een voorsprong nemen en dat zelfs voor de rust weten uit te bouwen tot 4-0. HBC kan er te weinig tegenover zetten.

In de tweede helft pakt HBC de zaken wat energieker aan. Combinaties lopen wat beter en spits ARJEN weet dankzij assists van JEROEN, MARTIJN en SEBASTIAAN een mooie hattrick te scoren. De goede wedstrijdmentaliteit komt terug en Only Friends heeft het er moeilijk mee. LIBAN bikkelt er lustig op los.

DENZEL speelt als altijd goed en zet, nu vanaf links, aanvallen op die door GERT-JAN worden voortgezet. JOHAN wordt de spil op het middenveld. De man van de wedstrijd wordt echter MAARTEN. Zeer dicht op de huid van de tegenstander maakt hij vele aanvallen onschadelijk. Dat Only Friends desondanks uitloopt tot 6-3 en HBC nog terugkomt tot 6-4, doet aan het goede gevoel niets af.

HBC heeft weer laten zien waartoe ze in staat zijn. Met nog 3 wedstrijden te gaan is de goede weg weer ingeslagen.

Leo Holdorp