Wedstrijdverslag JO17-1: HBC laat even zien wat het kan

HBC JO17-1 – UVV JO17-1: 6-2

De O17 zonen mochten zaterdag weer aantreden op bijna volle sterkte tegen de promotieploeg uit Vleuten. Alleen Sebastiaan kon natuurlijk niet meespelen, maar hij was er wel weer bij in de dug-out en dat was goed om te zien.

Wat moest er vandaag gebeuren? Winnen natuurlijk!  En dat is ook gelukt. Met anderhalve helft zeer goed spel en overtuigingskracht. Grote man van de wedstrijd was Tim. Met 5 treffers liet hij zijn klasse zien. En ook nog met een onvolprezen hattrick in de 1ehelft!

Overigens lag de bal na twee minuten al bijna achter Jelle. De reddende engel op de lijn was dit keer Lucas die de bal weg kon poeieren. Een perfecte wake-up call voor HBC, kun je achteraf wel stellen. HBC nam hierna stevig het heft in handen en Tim kon beginnen aan zijn triologie.

Vanaf alle kanten in het strafschopgebied gingen de ballen richting de goal van UVV. De goede keeper van UVV had het nakijken. De voorzetten van de zijkanten waren op maat. Het middenveld schakelde goed door van verdediging naar aanval. En je kan wel stellen dat UVV alle hoeken van het veld te zien kreeg… Sadio mocht vlak voor rust ook nog de vierde goal voor HBC aantekenen.

Het begin van de 2ehelft was eigenlijk een logische voortzetting van de 1ehelft. En na zo’n kwartier spelen had Tim er al weer 2 bijgeprikt. Hierna begon wat HBC gas terug te nemen en vonden er wat spelerswisselingen plaats en probeerde UVV toch nog wat van de wedstrijd te maken. En dat lukte hen heel redelijk.

Sterker nog, ze scoorden nog twee keer en het geloof in eigen kunnen kwam terug en bij HBC ebde dit snel weg. Het eindsignaal kwam op het juiste moment.

Dit was hoe dan ook een leerzame wedstrijd voor de Heemstedenaren voor de komende wedstrijden.

Peter Tienstra