Wedstrijdverslag JO17-1: Over de knie gelegd…

NVC JO17-1 – HBC JO17-1: 3-0

Vooraf was er met de nodige hoop naar deze wedstrijd uitgekeken. Winnen van de huidige koploper zou al een flinke stap richting de koppositie opleveren. In mijn vorige verslag had ik al vermeld dat dit NVC een goede ploeg is.

Aan het weer zou het vandaag niet liggen, 20 graden, een licht zonnetje, maar wel met een straffe wind. NVC kon duidelijk goed overweg met deze omstandigheden. HBC zat dit keer helaas niet helemaal in de juiste flow.

Met als gevolg een zeer verdiende overwinning voor NVC. Achteraf gezien mogen we nog blij zijn dat het bij 3-0 is gebleven. Aan het einde van de tweede helft kon Jelle nog tot man van de wedstrijd uitgroeien door een aantal uitstekende reddingen, waardoor de stand dus tot 3-0 beperkt bleef.

Onze jongens konden dus geen vuist maken vandaag. Het lukte maar niet om snelle combinaties te maken en met passes op maat de tegenstander te verrassen. Een aantal slippertjes in de verdediging en op het middenveld bracht NVC halverwege de 1e helft op een 2-0 voorsprong. HBC kreeg wel wat kansen om daar wat tegen over te stellen maar de overtuiging ontbrak. Ook een flink aantal corners leverden helaas niets op.

De tweede helft werd een iets andere speelwijze gehanteerd. Optisch gezien leverde dat wel meer gevaar op richting de goal van NVC, maar anderzijds werd het oppassen voor een counter. Bij één van die counters werd onze defensie uitgespeeld en scoorde NVC de 3-0. Het werd nu alles of niets en uiteindelijk dus niets.

Eerst maar even de wonden likken en deze wedstrijd snel vergeten. Er is nog geen man overboord natuurlijk na deze eerste nederlaag. We gaan er vanuit dat onze jongens zich herpakken en de goede lijn weer weten op te pakken.

Daar zorgen Bart en Marcel wel weer voor.

Peter Tienstra