Wedstrijdverslag JO8-2: Winst in het laatste kwart

Assendelft JO8-3 – HBC JO8-2: 5-1

De meeste accu’s stoppen er bij vorst mee, maar helaas had Trey vanmorgen ook bij heerlijk -bijna Surinaams- weer last van dit euvel. Onze Usain Bolt sloot daarom de tweede helft pas aan en we startten de eerste helft dus exact met 6 man, geen wissels.

Onze “oplettende” coach Jean Paul attendeerde de scheidsrechter op het feit dat Assendelft met 7 spelers in het veld stond. De accu van de coaches was blijkbaar ook niet helemaal opgeladen, want eerlijkheidshalve moeten we vermelden dat we op het moment we dat opmerkten al 20 minuten met de wedstrijd onderweg waren. Saillant detail is dat we daarom aankeken tegen een stand op het scorebord met twee doelpunten aan de verkeerde kant. Dom van ons.

De boys lieten het er niet bij zitten. Vico stroopte de mouwen op en was overal te vinden. Mick werkte verdedigend vakbekwaam alle ballen weg en schroomde er niet voor met verwoede pogingen ballen in de sloot te schieten als de noodzaak daar was. In totaal 3x in de sloot. Haha, helemaal top! En Mick maar lachen!

Gijs werkte als een paard en met rood hoofd zorgde hij voor goede voortzetting vanuit achteren richting de aanval. Adam kreeg de meeste kansen maar had het vizier net niet scherp genoeg staan om Assendelft pijn te doen op het scorebord. Ondanks dat wij beste van het spel hadden, kwam Assendelft met typische real Madrid counters via een handig spitsje op 4-0 voorsprong.

Het laatste kwart brak aan! Toen veranderde er wat, de geest was uit de fles bij Assendelft en onze aanhouders wonnen terecht de laatste 10 minuten met 0-1. Cruz dreef een corner van rechts op, schoot op doel waarna de bal via de paal bij Lars belandde. Lars twijfelde geen seconde en legde aan voor een wreefschot waar Buffon ook geen antwoord op zou hebben gehad.

Resumé: onze mooi weer-voetballers gaan nog heel wat puntjes halen in de staart van dit seizoen. Elke keer winnen we ’t laatste kwart. Dat moeten we oprekken naar twee kwarten en dan de wedstrijd. Als de zon maar zo schijnt als vandaag!

Goed weekend allemaal!

Cheers,

Arjen Lindeman☀☀☀⚽