Wedstrijdverslag MO11-2: Op volle sterkte

HBC MO11-2 – SDW MO11-2: 11-2

Vandaag op volle sterkte aan kunnen treden tegen SDW. Iedereen aanwezig en met nog wat extra versterking van Imke waren de meiden er – zelfs op dit vroege uur – helemaal klaar voor!

De afgelopen weken zagen we een stijgende lijn, maar ondanks alle inspanningen konden we het nog niet om zetten in winst. Vandaag spatten de vonken er al meteen vanaf. Al snel schoot HBC de bal tegen het net. Terwijl we ons in de vorige wedstrijd rotschrokken vanwege de voorsprong en alsnog verloren, liet HBC zich nu niet van de wijs brengen, maar pakte door.

De een na de andere prachtige combinatie volgde in de voorhoede, er werd samengespeeld, de verdediging werkte hard, de middenvelders waren overal te vinden. Kortom, HBC MO11-2 speelde echt als een team!

Lili, onze vaste keepster was in vorm vandaag! Op twee niet te stoppen doelpunten na, pakte ze ze allemaal. Lieke was voor het eerst als rechtsachter gepositioneerd en stond daar prima op haar plek. Als een echte back stond ze haar mannetje (of vrouwtje?). Het lijkt erop dat Lieke haar nieuwe plek heeft gevonden!

HBC Voetbal

Brechtje was als vanouds betrouwbaar op de linksback positie. Met een paar prachtige passes langs de zijlijn, vormde ze de start van een aantal mooie aanvallen.

Imke startte als laatste vrouw, een solide basis met een goed schot, waardoor ze niet alleen de aanvallers van de tegenpartij in weg zat maar ook met de lange bal onze voorhoede kon bedienen. Ze vervolgde de wedstrijd op het middenveld en was goed voor zo’n 5 goals! Dank voor het meedoen Im!

Safae op rechtshalf heeft keihard gewerkt, speelde regelmatig haar tegenspeelster eruit met een mooi hakje en zat er telkens bovenop. Trots op haar harde werk vandaag!

Mila was overal te vinden, startend op linkshalf en later in de spits was ze continue een gevaar voor DSW, wat ook nog resulteerde in een prachtige goal! Souheila startend in de spitspositie, maar waar was ze eigenlijk niet? Wat een werklust, een aantal keer gevaarlijk voor de goal, dat moet binnenkort toch resulteren in een doelpunt!

Fleur, startend op de bank, maar later op haar geliefde spitspositie, was on fire vandaag: 3 goals op naam van deze dame. Keihard gewerkt en een grote last voor de verdediging van SDW.

Zomer, een echte middenvelder met neus voor de goal. Durfde in de tweede helft meer haar actie te maken wat resulteerde in bijna alle assist en twee goals. Waaronder een prachtige solo vanaf het middenveld, 4,5,6 speelsters van DSW passerend en prachtig afgerond. Een mooie corner van Zomer zorgde ook nog voor een eigen goal door de tegenpartij.

En dan niet te vergeten Laila. Heel sterk gespeeld vandaag, mooie ballen naar voren, ze gaf de aanvalsters van DSW geen enkele ruimte!

Een geweldige wedstrijd. Alle supporters raakten wildenthousiast, scandeerden: ‘10,10,10’. Dit motiveerde de meiden om er nog een schepje bovenop te doen: het werd 11-2. De coach moest bij 10 goals trakteren op een zakje chips en zo geschiedde. Maar daar hoor je de coach niet over klagen, de coach is reuze trots op het team vandaag. Het belooft nog een mooi voorjaar te worden…

Mireille van Dijk
Coach MO11-2