Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: Tot op de laatste seconde…

RCH 1 – HBC Zondag Heren 1: 2-2

Ongeacht de stand op de ranglijst, geen van beide ploegen wilden in de plaatselijke ontmoeting verliezen. Maar de belangen voor HBC waren toch iets groter dan voor RCH.

Was het een kwestie van arrogantie of onderschatting? Wat HBC in de eerste helft liet zien was een koploper onwaardig, hoewel HBC in de eerste minuut al een kans kreeg om de voorsprong te nemen. Een goede voorzet vanaf links van Jan werd door de midden voor de goal staande Robin verkeerd beoordeeld, want hij schiet over de bal.

HBC Voetbal

Vlak hierna verloor HBC geheel onnodig de bal op het middenveld en dit gaf RCH de kans om via een counter een aanval op te zetten. Vanaf de rechterkant kon worden voorgezet en ongehinderd koppend een 1-0 voorsprong nemen.

HBC was zeker niet bij de les, want het was tegen het fel strijdend RCH niet in staat om goed voetbal te laten zien en kansen te creeren. Erger nog, het kwam zelfs op een 2-0 achterstand omdat Steve dacht dat hij een vrijetrap zou krijgen en bleef staan, maar de scheidsrechter floot niet en RCH kreeg balbezit en vanaf de vleugel werd voorgezet, die goed werd afgerond.

HBC Voetbal

HBC stelde daar in de eerste helft bar weinig positiefs tegenover. In de tweede helft was HBC na 7 minuten dicht bij een doelpunt, want na een goede aanval schoot Reijn tegen de onderkant van de lat. Daarna was HBC niet in staat om een goede aanval op te zetten, ondanks veelvuldig balbezit.

Tot de 84e minuut. Een voorzet vanaf links van de ingevallen Luke werd door de meegekomen Steve schitterend ingekopt. Zou het dan toch nog lukken om een goed resultaat te boeken?

In de laatste minuut belandde een vrije trap van Neil op het hoofd van Luke die wist te scoren. Zo behaalde HBC toch nog een gelijkspel, maar verliest wel twee kostbare punten in verband met het kampioenschap. Hoe groot de schade is, moet in de toekomst blijken.

HBC Voetbal

Veel succes zondag tegen DIO!

Rob Roomeijer

Foto’s: Henk-Jan Visser – meer foto’s van deze wedstrijd

HBC Voetbal | Voetbal in Haarlem

 

 

 

 

Lees ook het verslag van deze wedstrijd op Voetbal in Haarlem