Wouter Soomer gelooft in de sportieve ambities van HBC

Voor het komende seizoen 2018/2019 heeft HBC zijn selectie versterkt met Wouter Soomer, huidige speler van zaterdag hoofdklasser FC Rijnvogels.

HBC VoetbalNa een aantal goede gesprekken heeft onze nieuwe hoofdtrainer Jasper Ketting, Wouter weten te overtuigen van de ambitieuze doelstellingen van HBC. “Wouter is voor HBC echt een onverwachte kwalitatieve aanwinst, ik ben daarom dubbel zo blij dat een speler als Wouter voor HBC kiest,” aldus Ketting. “Natuurlijk wist ik dat er openingen waren, gezien de veranderde privéomstandigheden (vader geworden van een prachtige dochter Olivia) en zijn keuze voor een maatschappelijke carrière in het bedrijfsleven. Hierdoor werd voetballen op een hoger niveau voor hem, op dit moment, een stuk moeilijker.”

Ketting: “Daarbij zijn er de familiare banden die Wouter vanaf zijn geboorte aan HBC binden. Zo is hij zelf ooit begonnen met voetballen in de jongste jeugd bij HBC, wordt zijn broer Bart Soomer trainer bij de O19-1 en is zijn vader Piet Soomer, verantwoordelijk voor het technisch beleid binnen HBC. Wouter is in de loop der jaren een regelmatige bezoeker van het eerste elftal geweest en heeft er vele vrienden. Voor Wouter zijn de belangrijkste argumenten om voor HBC te kiezen: het super mooie, hoofdklasse waardige HBC-complex,  het platform dat gecreëerd is om te presteren en de sociale aspecten binnen de club.”

HBC Voetbal

Wouter Soomer (L) of Netherlands and Dominik Kohr of Germany fight for the ball during the U18 international friendly match between Germany and Netherlands at the Osnatel-Arena on February 29, 2012 in Osnabruck, Germany.

Wouter Soomer is met voetballen begonnen bij HBC. Als talent is hij via de jeugdopleidingen van HFC Haarlem, AJAX en FC Utrecht contractspeler bij PSV geworden, alwaar hij zijn debuut gemaakt heeft met jong PSV in de Jupiler League.

Ook speelde hij in het Nederlands elftal O17 en O18. Zijn voetballoopbaan verliep verder via Telstar, waar samen heeft gespeeld met onder meer Steve Olfers, om uiteindelijk in de Bollenstreek te belanden bij FC Rijnvogels, toen uitkomende in de derde divisie en dit seizoen in de Hoofdklasse. Volgend seizoen keert Wouter dus terug bij de club waar het allemaal begonnen is.

Wij zijn erg blij dat wij met Wouter, een speler met extra kwaliteit en een echt HBC hart aan de selectie mogen toevoegen.

HBC Voetbal