Zondag 1: minder optimale omstandigheden

BSM 1 – HBC Zondag Heren 1: 0-4

Om bij te blijven in de race om het kampioenschap moet deze wedstrijd gewonnen worden. BSM heeft ook de punten nodig om de degradatie te ontlopen.

De omstandigheden zijn niet zo goed voor HBC, want het moest het vandaag doen zonder een flink aantal vaste waarden en bovendien is het behoorlijk warm (ook voor de vele meegekomen HBC-supporters).

Vorige week was het na 7 minuten al raak en nu moesten we wachten tot de 12e minuut. Een lange bal van Bas wordt goed aangenomen door Luke die beheerst weet te scoren. Alle kansen om snel de score te vergroten, maar helaas kopt Luke na een pass van Menno naast en wordt een lob van Jesse van de doellijn gehaald.

Toch komt HBC op een 2-0 voorsprong, want een lange bal van Bart wordt door Luke beheerst in de verre hoek geschoten. Daarna volgen nog vele kansen, maar het wordt pas 3-0 als Bart in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald en Jesse de toegekende strafschop weet te benutten. Bram is voor de rust niet in gevaar gebracht.

Wat gaat de tweede helft bieden? Een veel sterker HBC dat echter te nonchalant met de kansen om sprong en er slechts nog één wist te benutten. Een pass van Luke op Jan die in het strafschopgebied drie man passeert en tekent voor de 4-0.

Rest mij nog te vermelden dat Bart uitviel (laten we hopen dat de blessure meevalt) en dat Kjeld Zeilstra en Bram Leenderts hun debuut in het eerste mochten maken.

De mannen zijn nu twee weken vrij en dan volgt een thuiswedstrijd tegen DSK.

Rob Roomeijer