Zondag 1: Orde op zaken?

HBC Zondag Heren 1 – DIO 1: 11-0

In de wetenschap dat DIO het Zwanenburg vorige week zeer lastig had gemaakt, was het belangrijk dat HBC er vanaf het begin vol tegen aan moest gaan en zelf geen kansen mocht weggeven. Gelukkig lukte dit ook, want na een mislukte kopbal van Luke in de 4e minuut was het in de 9e minuut wel raak.

Door goed doorzetten van Robin krijgt Luke de kans om HBC op een 1-0 te zetten en doet dit ook. Vlak hierna een schitterende actie van Jesse: hij speelt af op Eric die de bal in de verste hoek schiet en HBC een 2-0 voorsprong bezorgt.

Wanneer gooit HBC de wedstrijd op slot? Gelukkig duurde dit niet lang na de 2-0 en gezien het vertoonde spel van DIO moest HBC wel een grotere voorsprong nemen.

Een geblokt schot van Jan gaat via een tegenstander loodrecht omhoog en wordt door Robin goed ingeschat. In de draai scoort hij de 3-0. Het vezet van DIO is hiermee gebroken, restte de vraag hoe hoog de score zou worden?

Na een foutje in de achterhoede van DIO weet Robin daar goed van te profiteren en maakt zijn tweede doelpunt. Ook Eric krijgt de kans om een fout van DIO af te straffen, maar zijn inzet gaat net naast. Daarna is het Jesse die zijn kwaliteiten laat zien, want twee keer na elkaar weet hij diverse verdedigers te passeren en twee keer doeltreffend af te ronden. Zo gaat HBC de rust in met een 6-0 voorsprong.

In de rust vertelt Peter van der Waart de jongens dat dit dé wedstrijd is voor dubbele cijfers. Toch duurt het tot de 62e minuut voordat de voorsprong verder wordt uitgebreid. Na een afgeslagen aanval maakt de ingevallen Nils de 7-0.

Vlak hierna weet Luke op de achterlijn drie man te passeren en af te spelen op Robin die helaas naast schiet. Maar nadat Eric Robin in staat stelt om zijn derde doelpunt te maken, lukt dit wel.

Daarna moet HBC met 10 man verder omdat Neil geblesseerd raakt. Zelfs dit geeft DIO geen rust. Zelfs als even later ook Bas uitvalt, scoort HBC nog twee keer. Het tiende doelpunt wordt gescoord door Eric en nummer 11 door Luke. Hiermee behaalt HBC voor de tweede keer in deze competitie deze monsterscore.

Kenmerkend voor deze wedstrijd is het feit dat de keeper van DIO na afloop van de wedstrijd zijn schoenen en handschoenen voor onze tribune uittrekt en het spul vervolgens in een grijze afvalbak deponeert. Concurrent NFC speelde zondag gelijk, dus de vreugde is dubbel op.

Veel succes bij BSM volgende week.

Rob Roomeijer