HBC Kampioen!!!

HBC Voetbal | Sponsor wedstrijdbal
Sponsor wedstrijdbal

HBC Zondag 1 won vandaag overtuigend met 5-1 van NFC! Ons vlaggenschip is daarmee kampioen geworden en promoveert hiermee naar de derde klasse!

Spelers, trainers en technische staf van harte gefeliciteerd!

In de laatste competitiewedstrijd tegen NFC moest het kampioenschap worden behaald. Na de wedstrijd van vorige week tegen Zwanenburg had ik er een groot vertrouwen in dat het HBC zou lukken. HBC VoetbalDe voorbereidingen voor een kampioenschap waren al getroffen. Tijdens de wedstrijd heb ik ook geen moment gedacht dat NFC roet in het eten zou kunnen gooien.

Vanaf het begin van de wedstrijd was HBC de bovenliggende partij, want in de 9e minuut moet een verdediger na een goede pass van Menno op Luke de bal van de doellijn halen.

In de 19e minuut is het dan eindelijk raak want een vrije trap van Jan wordt door Robin doorgekopt waardoor Steve kan intikken. Daarna krijgt HBC de kans om de voorsprong te vergroten, maar het duurt tot de 40e minuut eer dat gebeurt. Een goede actie op rechts waarbij Eric uitglijdt en de opstormende Lance de bal overneemt en hem feilloos in de hoek weet te schieten. Dus voor de rust een 2-0 voorsprong.

HBC VoetbalIn de tweede helft was ook HBC de betere ploeg en was het wachten op de definitieve genadeklap. Die komt pas in de 74e minuut als de ingevallen Reijn door Robin wordt gelanceerd en hij deze kans beheerst afmaakt. In dezelfde minuut weet HBC de voorsprong uit te breiden, want na een mooie actie van Jesse weet hij ook te scoren.

Maar de koek is nog niet op want de ingevallen Cas weet na een goed genomen corner van Jesse de 5-0 in te tikken. Helaas voor Bram weet hij de nul niet te houden, want in de laatste minuut weet NFC nog tegen te scoren.

HBC Voetbal

Mannen nogmaals van harte gefeliciteerd met het behalen van dit kampioenschap. Na afloop van de wedstrijd was er een geweldig feest en wil ik ook iedereen die hier aan meegewerkt hebben heel hartelijk bedanken.

Rob Roomeijer

Alle foto’s van deze feestelijke zondag staan hier.