J017-1: Strijdend HBC naar remise in spannend duel

Geinoord Nieuwegein JO17-1 – HBC JO17-1: 1-1

Dit was weer zo’n erop of er onder wedstrijd voor HBC JO17-1. En ook nu weer blijkt dat dit team vele mogelijkheden in zich heeft om een wedstrijd op een andere manier op te pakken dan de normale speelwijze. Twee basis spelers waren afwezig en twee spelers licht geblesseerd. Jerrold uit O17-3 kon gelukkig invallen. Maar er moest dus een beetje geïmproviseerd worden door de trainers.

Gelukkig stond er voor Geinoord ook veel op het spel en dat was in de 1ehelft wel te merken. HBC ging beter met de spanning om en voetbalde met goed positiespel en de intentie om het spel te maken. Geinoord kon er niet al te veel tegenover stellen. Een mooie actie van Roman stelde Tim in staat om HBC op een 0-1 voorsprong te zetten. Geinoord ging wel meer aanzetten tegen het einde van de 1ehelft zonder Jelle daadwerkelijk op de proef te stellen.

In de tweede helft werd er eigenlijk wel wat vuur verwacht van de kant van Geinoord. Ze hebben niet voor niets een tijd 2eop de ranglijst gestaan. De jongens uit Heemstede en omgeving hadden er echter zin in en gingen verder waar ze in de 1ehelft mee gestopt waren.

Met ‘pressen’ op de juiste momenten door de aanvallers en daarmee het middenveld van Geinoord ontregelen. Er ontstonden een paar grote kansen uit voor Idzard en Jort die helaas niet in doelpunten resulteerden. Het was zo’n beetje in de 60steminuut dat Geinoord besloot tot een alles of niets offensief. Aan de kant van HBC moesten de licht geblesseerde spelers gewisseld worden.

Er volgden vele corners voor Geinoord die grotendeels door Jelle onschadelijk werden gemaakt. Of onze verdediging stond zijn mannetje en wisten doorgebroken spelers op het juiste moment af te stoppen (vooral complimenten voor Lasse en Matthijs). Op de helft van Geinoord kwam het speelveld af en toe volledig vrij. HBC kon hier dit keer niet van profiteren. Het ‘rush en go’ voetbal kostte veel kracht en de scherpte ontbrak op het juiste moment in de afwerking. Geinoord bleef echter tot het einde van de wedstrijd vechten voor elke kans. Voor hun viel de beloning 1 minuut voor tijd. Hun technisch begaafde linkerspits wist uiteindelijk onze verdediging en Jelle te verschalken.

Een flinke domper maar hier viel niets aan af te dingen. Bij deze ook nog even een compliment aan de scheidsrechter van deze wedstrijd. Scherp, kordaat en niet marchanderend. Geen wanklank gehoord. Zo kan het dus ook.

Voor volgende week staat er natuurlijk weer een belangrijk duel op de agenda voor onze mannen. Thuis tegen SV Baarn. Het devies blijft winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Over het belang van de laatste twee wedstrijden hoef ik niks te zeggen. Het zal spannend blijven tot aan het laatste fluitsignaal.

De druk hoeven wij als toeschouwers en ouders er niet meer op te leggen. Dat doen de jongens en de trainersstaf zelf wel.