JO17-1 promoveert naar hoofdklasse!

HBC JO17-1 – SV Baarn JO17-1: 3-1

En ja hoor, het is ze gelukt! Na vorig jaar in de halve finale gestrand te zijn op weg naar promotie hebben onze jongens het nu toch geflikt. Eén wedstrijd voor het reguliere einde van deze promotie competitie kon JO17-1 de kans grijpen om direct promotie af te dwingen.

Directe concurrent Geinoord Nieuwegein had deze zaterdagmorgen verrassend verloren van JOS Watergraafsmeer. Dat betekende dat bij winst vandaag op SV Baarn de klus geklaard zou zijn. En die kans hebben ze dus met beide handen aangegrepen. Een geweldig mooie collectieve prestatie.

Het wedstrijdverloop was deze keer niet helemaal zoals vooraf was ingeschat, vermoed ik. Het verlies van Geinoord speelde daar op de achtergrond waarschijnlijk in mee, dat wil zeggen in positieve en in negatieve zin. Sv Baarn stond onderaan in de competitie en JOS Watergraafsmeer één na laatste. Die konden dus voor een mega-verrassing zorgen. Dat zou SV Baarn dan misschien ook wel kunnen.

Het moet gezegd worden, het ging ook niet gemakkelijk. Baarn bleek toch een goede tegenstander met vooral een hele goede rechtsbuiten. Aan onze kant hadden wij deze keer Idzard die de man van de wedstrijd werd en het verschil maakte. Groten delen van de wedstrijd speelde HBC in ‘controle’.

Gevaarlijke counters van Baarn werden af en toe met pijn en moeite de halt toegeroepen. Idzard kon na 1 minuut al scoren door een zware verdedigingsfout van SV Baarn. HBC op rozen zou je denken. Maar Baarn wist na flink aandringen toch in 15e minuut de 1-1 aan te tekenen. Met een geweldig mooi schot van die rechtsbuiten.

HBC was onwennig met deze situatie en de spanning speelde duidelijk parten. Maar 5 minuten voor de rust was daar toch de verdiende voorsprong. Na weer goed doorzetten in het strafschopgebied van SV Baarn op links van Idzard kwam de bal bij de attent meegelopen Jort die wederom zijn doelpuntje meepikte. Met een enigszins geruststellende 2-1 voorsprong werd de rust bereikt.

In de 2e helft moest de stijgende lijn voortgezet worden. De magere voorsprong leek echter als een verlammend harnas te werken. Zelfs de 3-1, wederom gemaakt door Idzard ver in de 2e helft, kon nog niet voor de grote opluchting zorgen. Idzard verschalkte de keeper door bij een terugspeelbal van SV Baarn handig tussen de laatste verdediger en de keeper in te springen en met een mooie boogbal de bal in de goal te werken.

HBC Voetbal

Beducht op de snelle aanvallen van Baarn moest er zeer geconcentreerd verdedigd worden. Jelle moest een aantal keren ingrijpen en deed dat voortreffelijk. Het middenveld moest de linie’s gesloten zien te houden. Een mooie vrije trap van Dave die op de lat belandde betekende het einde van de wedstrijd. JO17-1 heeft aan alle verwachtingen voldaan.

Volgende week nog de laatste wedstrijd tegen FC De Bilt. Laten we er een feestje van maken met z’n allen. Jongens, nog even het vizier op voetbal zetten en aan jullie om het seizoen in stijl af te sluiten. Hartelijke dank aan alle spelers en de staf voor alle inspanningen met dito resultaat.

En sterkte voor alle eindexamenkandidaten, en de jongens die proef- en SE-weken moeten doorstaan!