JO17-1 wint titanenstrijd

HBC JO17-1 – PVCV JO17-1: 3-1

Wat een spanning hing er om deze wedstrijd op bevrijdingsdag. HBC wist dat bij verlies het volledig afhankelijk zou zijn van de resultaten van de directe concurrenten bij strijd om promotie. PVCV wist dat het bij winst een eind op weg was naar die promotie.

Een fascinerend en meeslepend duel speelde zich daarom 80 minuten voor onze ogen af. Maar voordat deze inhaalwedstrijd goed en wel was begonnen, hadden onze tegenstanders uit Vleuten al gescoord. Precies op de manier waarop we wisten dat ze dat konden doen.

Balverlies van HBC op de helft van PVCV leidde een bliksemsnelle aanval in. Via een korte combinatie op hun linkerflank lag de bal ineens achter Jelle. Onze mannen waren gewaarschuwd voor dit soort aanvallen voor de wedstrijd. Maar blijkbaar nog niet genoeg gewaarschuwd. Het viel de ploeg te prijzen dat ze niet in paniek raakten. Er werd netjes en met overleg gevoetbald en HBC had geen zin om mee te werken aan een Vleutens feestje.

Zo’n 5 minuten voor de rust kwam daar dan ook de terechte gelijkmaker. Na een combinatie dwars door het midden tussen Sieb en Jort bracht Jort in het strafschopgebied en hij wist op een koelbloedige manier deze kans te verzilveren, 1-1 . PVCV bleef ondertussen wel een lastig te bespelen ploeg. Alle alertheid bleef geboden bij hun snelle en scherpe tegenaanvallen over beide flanken.

Met die laatste wetenschap in het achterhoofd begon HBC uitstekend aan de 2e helft. Overtuigend werden aanvallen opgezet. Geconcentreerd werd er verdedigd en duels werden gewonnen op het middenveld. Maar PVCV hield zich nog behoorlijk staande en gokte er duidelijk op om via een counter HBC te kunnen pijnigen. Zo ver kwam het gelukkig niet . Na zo’n 20 minuten spelen deelde HBC een gevoelige en harde klap uit.

Thijs wist over de rechterflank zijn directe tegenstanders uit te spelen. Om vervolgens met links de bal in de rechterbovenhoek te knallen. De keeper kansloos latend. Een verdiende 2-1 voorsprong stond er zodoende op het scoreboard en het was een zeer terechte voorsprong. Sterker nog, onze mannen deden er nog een schepje bovenop. Lasse kon met een perfect genomen vrije trap op de rand van het strafschopgebied het derde doelpunt aantekenen, 3-1.

PVCV zette hierna sterk aan maar moest het spel nu gaan maken. En dat bleek nou juist niet hun sterkste kwaliteit. Het was echt een titanenstrijd. Een wedstrijd van Hoofdklasse-niveau. Met alles erop en eraan. Ballen op de paal. Gele kaarten voor mopperende tegenstanders. Ingrepen van alle niveau’s aan weerskanten. HBC JO17-1 heeft laten zien zich niet te laten provoceren. Iedereen vocht voor elke bal en er was ondersteuning voor elkaar wanneer het nodig was. Een groot compliment aan alle spelers, coach/trainer en staf.

Voor volgende week is het weer alle hens aan dek. Geen tijd om lekker achterover te leunen en lang te genieten van deze overwinning. Uit tegen een directe concurrent uit Nieuwegein. Het zit bovenin allemaal echt dicht bij elkaar in deze promotiepoule. Je kan zo van plaats 2 of 3 naar 5 of 6 duikelen.

Er zal een andere speelstijl gehanteerd moeten gaan worden. Want Geinoord Nieuwegein is geen PVCV of NVC. We gaan kijken of het gaat lukken om ook deze horde te nemen. De tijdelijke euforie zal weer plaats moeten maken voor de realiteit. We hebben nog niks per slot van rekening in onze handen. Succes mannen!

Pieter Tienstra

PS. De foto’s hieronder tonen de ontlading bij het team en hun supporters na deze wedstrijd…