JO8-2: Spektakelstuk van de bovenste plank

HBC JO8-2 – Terrasvogels JO8-2: 13 – 4

We naderen het einde van het seizoen en stiekem begint iedereen al te balen van die lange zomer zonder voetbal. Zeker zonder Nederlands elftal op ’t WK en na een prachtige dag als zaterdag. Wie er niet bij was vanochtend, die heeft iets spectaculairs gemist!

Een wedstrijd van het niveau van Barca – PSG van vorig seizoen, waar onder leiding van Messi Barca toch nog nipt doorging in de Champion League na een lelijke achterstand te hebben opgelopen in de heenwedstrijd in Parijs. Kortom, een wedstrijd waar iedereen het over 25 jaar nog over heeft en zeker in huize Kok.

Het is een kleine stap van Messi naar Gijssie! Gijs – onze eigen Messi – tekende namelijk hoogst persoonlijk voor maar liefst 6 goals en bezorgde ons daarmee de verdiende overwinning. Hoe bijzonder!

Nog niet eerder dit seizoen scoorde hij, maar vandaag knalde de kurk van de champagnefles en de doelpunten spoten links en rechts rijkelijk over het veld. Elke bal leek gedragen door magie om vervolgens in de touwen te belanden. Zes keer, dat zijn 2 hattricks waar je in het betaald voetbal de twee wedstrijdballen na afloop kado voor krijgt. Gijs kreeg op zijn beurt geen ballen, maar wel knuffels van zijn broer Willem die minstens net zo trots was als hijzelf. Top om te zien hoe er werd genoten!

Ik hoor u denken dat het maken van twee hattricks in een potje van 4×10 minuten toch wel uitzonderlijk is. Dat is zo, maar voor JO8-2 is een enkele ster niet genoeg. Barca heeft naast Messi nog Suarez en wij naast Gijssie onze Messias Jenoah. Ook hij maakte een hattrick vandaag en zelfs nog een vierde er achteraan. Met papa langs de lijn deed hij extra zijn best leek het. Nog steeds ongeslagen sinds de kerst met Jenoah erbij. Het missende puzzelstukje is terecht.

Ook Cruz en Vico (2x) scoorden nog zeer mooie treffers waardoor de teller op 13 eindigde. 13 een geluksgetal voor onze Gijssie.
Adam, Lars en Trey, ik hoop dat jullie er volgende keer weer bij zijn. We waren met 4 vandaag maar Zomer en Willem kiepten gelukkig en hielpen ons daarmee uit de brand. Dank daarvoor!

Volgende keer moeten we de vakanties iets beter en eerder communiceren met elkaar. Ook ik was wat laat met het melden dat er gewoon voetbal was. Eens! Geen punt, ’t kwam gewoon weer goed en werd een dag om niet snel te vergeten!

Arjan Lindeman