Nipte overwinning in slotduel

FC De Bilt JO17-1 – HBC JO17-1: 0-1

Het was de laatste wedstrijd van deze competitie. Voor HBC JO17-1 stond er niets meer op het spel. De promotie was immers vorige week al veilig gesteld. Maar wat zou het mooi zijn als dit voetbalseizoen met een passende overwinning zou worden afgesloten. Uiteindelijk is dit ook gelukt en kan iedereen die hieraan heeft meegewerkt met een trots gevoel terugkijken op dit enerverende voetbaljaar.

De wedstrijd zelf stond in het teken van een on-Hollandse warmte. Nog net geen verzengende hitte, maar toch niet echt lekker als er 2x 40 minuten gas gegeven moet worden op een voetbalveld. Beide ploegen begonnen echter zonder een aftastingsfase. Gewoon meteen voetballen alsof het 15 graden was. Er zouden immers toch drinkpauze’s ingelast worden.

Aan HBC kant was het vooral Roman die een werkklust liet zien, gaten dichtliep en het spel op het middenveld aan het verdelen was. FC De Bilt stelde hier goed combinatievoetbal tegenover en probeerde niet al te veel energie te verspillen. De meeste kansen waren in de 1ehelft dan ook voor FC De Bilt. Maar Jelle was en is in puike vorm en tikte vrije schoppen uit de hoek en stopte op de lijn de meest onmogelijke ballen (misschien een optie voor Liverpool?). Hij groeide daarmee uit tot man van de wedstrijd.

HBC stelde daar een aantal kansen tegenover voor Sadio en Thijs maar vooral de bal op de paal van Tim mocht er zijn. Onverwacht kreeg hij de bal in de voeten van een verdediger van De Bilt en schoot de bal met precisie langs de keeper. Maar helaas dus op de paal. De 2ehelft liet een wat sterker HBC zien, maar met nog steeds kansen voor De Bilt.

De wedstrijd werd wat ontsierd door het afvlaggen voor buitenspel waar het geen buitenspel was. Jort was in de 2ehelft ingevallen en oogde nog fris en monter tegen het einde van de wedstrijd. Een één op één confrontatie tussen Jort en de keeper van De Bilt werd rond de 70steminuut nog gewonnen door de keeper, maar 5 minuten later was het wel raak. Goed en intelligent doorlopen van Jort zorgde ervoor dat hij dus vlak voor tijd de winnende treffer kon scoren.

Een goed einde dus van deze competitie voor Bart en Marcel en hun mannen. Alle meegereisde ouders en aanhang wederom bedankt voor de steun. Op 9 juni wordt iedereen nog eens in het zonnetje gezet bij HBC.

Het was een mooi jaar voor dit team en gelukkig, naar ik gehoord heb, kan ook Sebastiaan zijn voetbalcarrière volgend seizoen weer voortzetten.

Peter Tienstra