Wedstrijdverslag G1: De eerste…

HBC G1 – Schagen G1: 0-5

Het seizoen loopt ten einde. De krachtsverschillen worden ook zichtbaar in de standenlijsten. HBC en Schagen staan daarin ver uit elkaar. Dat belooft een lastige middag voor de Heemstedenaren.

De eerste minuut is het al duidelijk. Vanaf de aftrap stormt Schagen naar voren en loopt weer juichend naar hun eigen helft. 0-1 en de toon is gezet. HBC trapt nu af, maar kan het kunststukje van Schagen niet evenaren. Wel kan de schade worden beperkt tot kort voor de rust. Die wordt met 0-2 bereikt.

Ook in de 2e helft verandert er weinig aan het spelbeeld. Schagen veel gevaarlijker in de aanval, met veel schoten op doel. Alleen ARJEN kan daar iets tegenover stellen. Helaas heeft hij wat pech. De keeper weet een prachtige lob vanaf het middenveld nog net over de lat te tikken en een kopbal wordt op de lijn gestopt. Intussen laat SEBASTIAAN sterk keeperswerk zien. De einduitslag is daardoor met 0-5 nog redelijk.

De eerste plaats in deze competitie gaat terecht naar Schagen. Voor HBC rest nog 1 kans op punten. Die moeten in Bovenkarspel gehaald worden…

Leo Holdorp