Wedstrijdverslag JO12-1: Verliezen in schoonheid

HBC JO12-1 – Fortuna Wormerveer JO12-1: 4-6

Afgelopen woensdag floot ik de wedstrijd van onze JO12-1. Ik ken ze goed, want elke maandag sloven ze zich uit op de looptraining, voordat ze met trainer Patrick verder trainen en eindelijk een bal mogen aanraken.

Ik zie ze bijna nooit spelen, maar wat zijn ze goed! Ik kon me niet bedwingen om erover te schijven. Allereerst omdat het een hele leuke groep jongens is en daarnaast omdat ze het meest intelligente combinatievoetbal spelen van heel HBC!

De keeper schiet de bal nooit uit zijn handen naar voren, hij rolt hem altijd in de voeten van zijn achterhoede, om van daaruit op te bouwen. De bal gaat echt razendsnel van voet tot voet en iedereen is heerlijk in beweging.

Bij rust staat HBC echter 0-4 achter en ik blijk de enige te zijn die heeft genoten van dit HBC-team. Ouders langs de kant snappen mijn enthousiasme niet. Drie knullige goals uit corners in de eerste tien minuten ben ik al lang vergeten, maar het prachtige combinatievoetbal staat nog op mijn netvlies.

Ik blijk echter een hele andere bril op te hebben…

De tweede helft is nog niet begonnen of een verdedigingsfout lijdt tot 0-5. HBC moppert wat, maar wint daarna elk duel, jaagt Wormerveer energiek af en tikt heerlijk door hun middenveld heen.

De voorhoede begint te scoren, er vallen goals, 1-5, 2-5, 3-5 en Wormerveer raakt steeds gefrustreerder. De brutale gasten vinden dat ik niet kan fluiten en klagen bij elk verloren duel.

Ik krijg nog wel een compliment als ik hun 3-6 goedkeur die de grensrechter over de doellijn heeft zien gaan. HBC laat zich niet uit zijn spel halen door het gemekker van de tegenstander en scoort een prachtige 4-6, terwijl elders op het veld een heus opstootje los breekt.

HBC wint de tweede helft met 4-2, zoals Patrick in zijn praatje na afloop tegen de jongens zegt, met mooi spel, maar ook lekker op het randje. Had ik het toch goed gezien in de eerste helft, het best-voetballende team van HBC en ze kunnen nog als kerels spelen ook! Lucas, Tijme en Job waren nota bene op schoolreisje. Mooi voor onze JO12-1 om zich te meten met Wormerveer, dat volgend jaar 2e divisie speelt.

HBC speelde het betere voetbal, daar was na afloop iedereen het over eens.

Gustaaf Weber