Wedstrijdverslag JO8-2: Damn tegen DEM!

HBC JO8-2 – DEM JO8-2: 4-9

DAMN!! Dat was weer vroeg op zaterdag tegen DEM. Een mooie dag waarop prins Harry zijn Hollywood-ster Meghan Markle – ja, die van Suits –  definitief ten huwelijk vraagt. Ik heb niets tegen koningshuizen vertelde ik de boys tijdens de voorbespreking op ’t veld, maar ik had toch net iets liever dat de krantenkoppen aandacht aan onze overwinning zouden besteden.

Met een ruime zege op DEM en weer 6 goals van Gijs zouden we wel eens op de voorpagina kunnen komen van de Telegraaf. Dan zou dat suffe huwelijk lekker op pagina 2 komen. Trey twijfelde over mijn verhaal, maar knikte bedachtzaam.

Adam wilde eerst nog wat kwijt over zijn vakantie in Marokko, maar de rest leek het met me eens te zijn. Iedereen had er zin in. Even afronden nog voor de wedstrijd en we waren klaar. Klaar om compleet, dus met 2 wissels tegen DEM aan te treden.

DEM-otivitatie zat er direct goed in bij de tegenstander. In het begin waren we wat zoekende met als resultaat dat we al snel tegen een achterstand van 0-1 aanstaarden. Met wat geluk bleef het bij die stand, want een penalty werkte DEM’s beste man met een hard schot over. Dat gaf onze jongens moed.

Via een uitbal van Adam, die snel naar binnen dribbelde vanaf rechts en met een strakke wreeftrap scoorde, kwamen we op gelijke hoogte. DEM kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar we het was Trey die wederom met een fabelachtige versnelling over links iedereen letterlijk deed stilstaan en met een zaalvoetbal-puntertje de keeper veraste.

DEM-agere voorsprong van slechts 1 doelpuntje konden we niet vasthouden, waardoor we met 2-2 gelijke stand aan de limonade en het zuurstof mochten. Zwaar potje was ’t…

De eerste minuten na rust vergooiden we de wedstrijd. Binnen enkele minuten liep DEM uit tot 2-5 omdat we niet wakker waren en vergaten het achterin voldoende dicht te houden. Een beetje rommelig bleef het de hele wedstrijd. Positie nemen en houden mag weer wat aandacht krijgen. DEM was achterin ook kwetsbaar en Vico, Mick, Jenoah, Gijs en Cruz waren allen dicht bij een doelpunt.

We raakten paal en zijnet en vooral het prima keepertje van DEM zorgde ervoor dat het niet meer spannend werd. Omdat DEM wel deed wat het moest doen: scoren, liepen ze uit tot 9-2.

Lars bleef werken en beloonde dat met een prachtige goal. Een terugvallende bal schoot hij droog in met zijn linker : 3-9. Vlak voor tijd kwamen we zelfs op 4-9, maar ik weet niet meer wie daarvoor zorgde! Ik meen Vico, Jenoah of Adam… Sorry, dat ik dat gemist heb, terwijl ik het spel begeleidde. Ik wil echt niemand vergeten!

Blijkbaar was ik al begonnen met het verwerken van het verlies. Helaas. Na de Pinksteren toch gewoon krantenkoppen over hoe mooi de jurk van Meghan was en dat Harry erg emotioneel keek toen hij “Ja” zei, vrees ik…