Wedstrijdverslag Zondag 1: Moeizaam, maar wel geslaagd!

Zwanenburg Zondag 1 – HBC Zondag Heren 1: 0-1

Vandaag moest het corps van Peter van der Waart aantreden tegen de koploper in de competitie: Zwanenburg. Zwanenburg staat 1 punt boven HBC en zou – bij winst – kampioen worden. Dus er was voor HBC alles aan gelegen om dit te verhinderen en zo nog de kans te behouden om in de laatste wedstrijd thuis tegen NFC kampioen te worden.

HBC VoetbalIn het begin van de eerste helft was Zwanenburg de bovenliggende partij, maar wist gelukkig niet te scoren. Halverwege de eerste helft nam HBC het heft in handen, maar wist ook niet te scoren en moest blij zijn dat een goed schot van de linker spits op de paal kwam. Dus gingen we rusten met een 0-0 stand.

HBC kwam goed uit de kleedkamer, na 2 minuten wist Jan Luke alleen voor de keeper te zetten, maar helaas benutte hij deze kans niet. Door een lange bal van Bas op Jesse kwam hij voor de keeper die het schot redde.

Na een goede vrije trap van Menno wist Steve zich in het strafschopgebied vrij te spelen, maar in plaats van te schieten speelde hij af en ging deze kans verloren. HBC was na de rust de sterkste en gaf onder leiding van Steve (dé man van de wedstrijd) geen kansen weg en het was wachten op een doelpunt voor HBC.

HBC VoetbalHet spel van Zwanenburg was er op gebaseerd om een gelijkspel te behalen. Helaas lukte dit niet voor Zwanenburg, want in de 90e minuut wist Mats (die zeer goed inviel) met een lange pass Jan te bereiken die in het strafschopgebied stond.

Deze schoot en de bal belandde uiteindelijk via een tegenstander in het doel en zo kwam HBC op een verdiende 1-0 voorsprong! En die werd in de resterende tijd niet meer weg gegeven.

Door deze overwinning staat HBC met twee punten voorsprong op Zwanenburg aan kop in de competitie en rest ons volgende week alleen nog een thuiswedstrijd tegen NFC. Als deze wordt gewonnen of zelfs bij een gelijkspel, is HBC kampioen!

Mannen, wederom heel veel succes komende zondag!

Rob Roomeijer