Zondag 1: 1 down, 2 to go…

HBC Heren Zondag 1 – DSK Heren 1: 10-0

Voor de wedstrijd werd Bram Verhage gehuldigd voor het spelen van zijn 100e wedstrijd. Ik dacht dat Bram de eerste keeper ooit was die hiermee werd gehuldigd bij HBC, maar dat blijkt niet juist te zijn. Danny Vinken is hem eerder voorgegaan in deze mijlpaal.

HBC Voetbal

Voor HBC was dit – na twee weken te hebben stilgestaan – weer een heel belangrijke wedstrijd, want om kampioen te worden, moeten alle resterende partijen worden gewonnen. We mogen en moeten géén rekening houden met puntverlies van de concurrenten.

In het begin van de wedstrijd was het een gezapig potje en het duurde tot de 16e minuut voordat Robin een fout in de achterhoede wist af te straffen en HBC een 1-0 voorsprong bezorgde. In dezelfde minuut kreeg Jesse de kans op 2-0, maar zijn inzet ging naast. Niet veel later wist Bas uit een goed genomen corner van Menno raak te koppen.

Pas in de 33e minuut neemt HBC definitief afstand tegen deze zeer matig spelende ploeg. Na een mooie actie van Robin weet de keeper nog redding te brengen, maar uit de rebound scoort Eric de derde. En 3-0 is ook de ruststand.

Zou het net zo’n grote uitslag worden als bij DSK? Vier minuten na de rust is het alweer prijs, want Jesse weet na een goede actie de bal in de bovenhoek te krullen en zet HBC zo op 4-0. Daarna was het verzet van DSK definitief gebroken.

In de 55e minuut haalt Jesse goed uit, maar de keeper weet te redden. In de rebound scoort Robin zijn tweede doelpunt en staat het 5-0. Vlak daarna weet Neil aan de linkerkant zijn tegenspeler te passeren en geeft hij een goede voorzet en kan Luke scoren. Even later speelt Neil Robin goed aan en deze geeft een mooi hakje, waarop vervolgens Jesse geheel vrij komt en beheerst weet te scoren.

HBC Voetbal

Daarna laat de ingevallen Reijn na een goede voorzet van Jesse de kans niet onbenut en zet HBC op een 8-0 voorsprong. Jan weet ook zijn doelpunt mee te pakken uit een actie met Luke.

Tenslotte maakt Lance zijn eerste doelpunt in het eerste na goede voorbereiding van Reijn en brengt daarmee de uitslag op 10-0. Volgende week wacht de kraker bij en tegen Zwanenburg.

Mannen, heel veel succes!

Rob Roomeijer