HBC G1 neemt afscheid met een prijs…

Sport heeft vele aspecten. Een daarvan is winnen en uiteindelijk met de beker in je handen staan. In Rotterdam weten, en doen, ze dat! In Amsterdam weten ze dat ook maar is het dit seizoen, weer, niet gelukt! Bij HBC is het in de competitie ook niet gelukt mee te doen voor de bovenste plaatsen. Het toernooi bij HFC was daarom de ultieme kans het seizoen nog glans te geven.

Deelname aan het grootste G-toernooi van Nederland is sowieso leuk en wordt nog leuker, want lekker dichtbij en goed georganiseerd. In de poule komt HBC in de 1e wedstrijd Bloemendaal tegen. Het doelpunt van MARTIJN zorgt voor de volle winst. KDO bleek in de competitie al lastig en nu gaf een gelijkspel de verhouding goed weer. VVSB was de grote onbekende. Een sterk team, maar de verdediging gaf geen krimp. Opnieuw een gelijkspel. Door het ene doelpunt voor en geen goal tegen werd HBC, met 5 punten, 2e in de poule.

Wat rust en een goed verzorgde lunch later moet HBC in de kruisfinales tegen Naarden. Met JEROEN (weer hersteld) en STIJN (een nieuw talent) langs de lijn begint HBC fris aan de strijd. THOMAS bezorgt HBC de winst, door een enigszins lucky doelpunt. De finale is gehaald! Dit keer niet tegen de buren uit Haarlem (HFC), maar tegen de buren uit Hoofddorp (Overbos).

De spanning stijgt ten top. Zeker nadat DAVY HBC al snel op voorsprong zet. Met nog 15 minuten te gaan laten beide teams op het hoofdveld zien dat G-voetbal fantastisch is. Mooie acties van individuele spelers, ieder op zijn niveau, en veel respect voor elkaar. Er vallen verder geen doelpunten, dus krijgt HBC door de organisatie de beker uitgereikt!

Het seizoen is daarmee echt over. Twee spelers gaan HBC verlaten. Zij nemen afscheid met een prijs. In de transferperiode gaat HBC proberen spelers aan te trekken. Moet toch lukken, want wie er nou geen deel uitmaken van zo een mooie club…

Leo Holdorp