G1: Het debuut

HBC G1 – Uitgeest G1: 2-4

Deze zomer stond in het teken van mutaties. Twee spelers zijn vertrokken, maar gelukkig is het ook gelukt om daar nieuwe spelers voor aan te trekken. MATTHIJS en BODIAM hebben zich aangemeld en na een paar keer trainen klaar voor de wedstrijden. De thuiswedstrijd tegen Uitgeest was hun debuut bij het G-voetbal bij HBC.

De complete selectie stond trouwens te trappelen om de uitglijder van vorige week recht te trekken. Met het idee dat de aanval de beste verdediging is startte coach GEORGE met maar liefst 4 aanvallers. De vaste spits ARJEN kreeg vandaag ondersteuning van DAVY, GERT-JAN en debutant MATTHIJS.

Dat concept werkte goed, want HBC maakte het eerste doelpunt, 1-0. JEROEN en MARTIJN waren de controleurs op het middenveld en ontregelden het spel van Uitgeest. LIBAN en MAARTEN hadden het achterin desondanks niet makkelijk. Keeper SEBASTIAAN moest zelfs twee keer de bal uit het net halen. Het mooiste moment van de wedstrijd betekende de gelijkmaker. JEROEN veroverde de bal op het middenveld. Zijn pass op DAVY was perfect. Net als de aanname van DAVY. ARJEN, even losgelaten door Uitgeest, liet de keeper kansloos.

Met 2-2 de rust in was niet gek.

De tweede helft was iets minder van HBC kant. Het spel werd wat rommelig en de energie vloeide uit de spelers. De coach bleef met wissels proberen nog nieuw elan binnen de lijnen te krijgen.

JOHAN en STIJN, de debutant van vorige week, streden voor wat ze waard waren. Net als BODIAM, die zijn debuut maakte als stoere verdediger, konden zij een nieuwe nederlaag helaas niet voorkomen.

Met twee vrije weekenden en wat extra training voor de boeg gaan we met dit nieuwe team vast mooie resultaten halen…

Leo Holdorp