HBC JO9-2: een galavoorstelling en statistieken

UNO JO9-3 – HBC JO9-2: 1-3

Twee boerenslootjes verwijderd van huize Goosens mochten we onder een warme Septemberzon vanochtend aantreden tegen de derde club uit Hoofddorp: UNO. Voor als u dat nog niet wist, UNO staat voor Uit Noodzaak Ontstaan. Uiterst nuttig vonden we het inderdaad van UNO om een rol te vervullen in een galavoorstelling van HBC JO9-2.

Een wedstrijd waarin alles lukte behalve het afmaken van elke kans. Gelukkig maar want dan hadden we een telraam nodig gehad. Een galavoorstelling waarin het sterrenensemble van HBC JO9-2 haar eerste maar onvermijdelijke overwinning van het seizoen boekte. Gelukkig bleef UNO de aanwezigheid van Koen nog bespaard.

Trotse ouders langs de kant, op het veld blije coaches en de onbetaalbare gelukkige gezichtjes van de boys… Een heerlijk begin van de zaterdag!

Vandaag starten we met TagliaVICO op goal en dat doet hij met verve. We incasseren een vroege goal ondanks 99% balbezit. Dat schijnt dus te kunnen. Onze boys laten het er echter niet bij zitten. Lars opent de score met een droog effectief schot dat via de paal binnen ging na achtereenvolgens pogingen van Gijs en Adam. Mick was veruit MVP vandaag! De Mick Valuable Player dus. Niet normaal hoe Mick overal op het veld te vinden was.

Erg jammer dat dat net, maar dan ook net niet beloond werd met een goal. In het derde kwart tekende Adam voor de verlossende 1-2. Wat moeten we zonder Adam. Onder de 50 miljoen mag hij van Jean Paul en mij niet weg. Kans na kans kregen we, maar erin kregen we hem niet. Cruz en Jenoah waren allebei dichtbij. Totdat Lars het zat was en zoals een aanvoerder betaamd via een lage harde schuiver van respectabele afstand de wedstijd op slot gooide.

Het zou natuurlijk té makkelijk zijn om een kleine passage te wijden aan het effect van de aanvullende vrijdagtrainingen onder leiding van een aantal zeer gepassioneerde en talentvolle niet nader te noemen trainers. Dat ga ik dan ook niet doen. Hahaha!

Té voor de hand liggend zou het zijn om na de eerste overwinning te vermelden in dit verslag dat het scoren vooruitgaat door het herhaaldelijk trainen hierop onder de bezielende leiding van de vrijdagtrainers. Dat zou te veel credits zijn voor die trainers. Hahaha!

Nee, eerlijk is eerlijk het succes van vandaag is enkel en alleen te danken aan de altijd positieve instelling van de jongens en de progressie die ze zelf maken. Persoonlijk, maar ook als team. Zo nu en dan komt er samenspel in en dat is mooi om te zien.

HBC Voetbal

 

Kijk allemaal even naar de statistieken! Die heb ik in bovenstaand grafiekje gezet. Onomstotelijk bewijzen onze boys dat we het achterin steeds beter dichthouden. Een dalende lijn is duidelijk zichtbaar. Als we de lijn doorzetten, krijgen we er volgende week NUL tegen.

De “goals voor” nemen elke week toe, zoals John al opmerkte vorige week. Als we de lijn doorzetten maken we volgende week 4 of 5 doelpunten.

Kortom, komt allen kijken! Volgende week wint JO9-2: 5-0! Maar dat is logisch, volgens JC…

Arjen Lindeman