JO11-1 na rust op een roze wolk

HSV JO11-1 – HBC JO11-1: 4-6

Na dertig minuten in de nieuwe competitie keek JO11-1 tegen een fikse 3-1 achterstand aan. HSV uit Heiloo liet HBC achter de bal aanlopen en de mannen leken overal een stapje te laat.

De doelpunten van HSV waren meer dan terecht. Een déjà vu met de eerste helft van afgelopen april tegen HSV. Toen kwam HBC in de tweede helft geweldig terug tot 3-3, om in de laatste seconde toch met 4-3 te verliezen. Vandaag wees niets op een zelfde scenario, hoewel de goal van Maurits de meegereisde fans vlak voor rust in extase bracht.

Zijn vader Michael had uitgerekend een roze glacékoek in het vooruitzicht gesteld als Maurits zou scoren, wat gezien zijn statistieken een vrij risicoloze weddenschap was, bovendien begon Maurits de wedstrijd met een voetblessure en gaf aan liever te keepen.

Maar onze rechtsback Maurits is dit seizoen in blakende topvorm en niet van een doelpunt af te houden. Sportief snelde Michael naar de kantine en kwam in de rust terug met een roze koek voor alle aanwezige HBC-ers.

HBC Voetbal

Nog tijdens de rust poseerde iedereen vrolijk voor de camera van Barbara. De stemming sloeg daardoor zodanig om dat een tactische teambespreking door Luke kon worden overgeslagen. HSV daarentegen hadden een kwartier in de muffe kleedkamer doorgebracht en waren volgestouwd met eindeloze tactische opdrachten.

HBC speelde vervolgens de hele tweede helft op een roze wolk en won overtuigend met 4-6! Nu maar hopen dat roze glacékoeken niet op de dopinglijst van de FIFA komen. Michael reed na afloop regelrecht naar de Makro voor een flinke seizoensvoorraad. Niet moeilijk doen, voetbal is a piece of cake! Enne, Maurits en Michael bedankt!

Gustaaf Weber