JO12-3: Een duidelijke maar krappe overwinning!

HBC JO12-3 – DIOS JO12-4: 2-1

Het JO12-3 team is een bijzonder team bestaande uit een koele lijnkeeper, noeste verdedigers, bewegelijke middenvelders en sprankelende aanvallers. Het team is vorig seizoen geformeerd en inmiddels spelen de 10 jongens langer dan een seizoen samen. In de tweede helft van het vorig seizoen bleek al dat zij elkaar goed aanvullen en dat er leuke wedstrijden worden gespeeld. Zo ook zaterdag 8 september!

Na een door Koen geleidde warming up werd om 08.30 uur gestart met de bekerwedstrijd tegen DIOS JO12-4. Een team dat net als dit team de eerste bekerwedstrijd met winst was begonnen. Na het horen dat er knock-out wedstrijden worden gespeeld, als het team als winnaar eindigt, vergeleek Thomas dit al met de knock-out van The Voice of Holland. Alleen het podium ontbreekt maar in plaats van de stoelenjury kunnen de ouders prima jureren vanuit de dug-out.

Vanaf het begin bleek al dat de 1helft zich vaak op de helft van de tegenstander afspeelde en de eerste schoten van de op en neer rennende Meevan op het doel van de tegenstander volgenden elkaar al snel op. Dizzy stond als linksvoor en kwam net een teenlengte tekort om een doelpunt te scoren. In de 11minuut was Bram in staat om met een geplaatst schot de goede keepende DIOS tegenstander te passeren. De 1-0 werd met een klein feestje gevierd onder het uitroepen van de strijdkreet SAP-SAP-SAP. Het ontbijt van sommigen spelers deze ochtend, dat door andere spelers bijzonder werd bevonden.

De vreugde was van korte duur. DIOS spelers liepen goed mee na de aftrap toen de bal richting keeper ging en doordat de bal erg glad was en niet goed gecontroleerd kon worden kon een DIOS aanvaller gemakkelijk scoren. 1-1 in twee minuten tijd. Kleine domper.

De time-out van 15 minuten die met de nieuwe regels is ingevoerd bracht uitkomst om aan te geven dat het team prima speelde en gebruik moest maken van de ruimte die op het middenveld ontstond. De ingebrachte wissels Nathan en Tycho konden aan de slag! Koen bleef de rust zelve ook toen zijn bril door een stuiterende bal wegvloog maar met een bliksem actie was zijn zicht weer hersteld.

Het tweede kwartier was het spel overeenkomstig het eerste deel. HBC controleerde de wedstrijd en veelvuldig werd de doelman van DIOS getest maar helaas niet gepasseerd. Uiteindelijk lukte het dan toch om net voor de rust het tweede doelpunt te maken. Na een mooi voorzet van Nathan kon Bram wederom scoren en was de voorsprong weer terug.

De tegenstander nam in de rust de tijd om zijn tactiek te bepalen. Met Bart in de spits en Horfan als middenvelder gingen we van start in de tweede helft. De tweede helft ging het spel op en neer en waren er legio kansen voor zowel HBC als DIOS. De druk werd steeds hoger maar vooral Tycho bewees goed te zijn in het wegwerken van de bal bij de vier corners die achter elkaar ontstonden. Het team bleef goed samenspelen en het was hopen dat het derde doelpunt voor HBC zou vallen om afstand te nemen en de wedstrijd rustig uit te spelen.

DIOS gaf zich echter niet gewonnen en vooral de keeper bleek met goede uittrappen over de linkerkant snel spelhervattingen te kunnen creëren. Thomas stond echter goed te verdedigen en kopte zelfs de bal twee keer weg voordat het echt gevaarlijk werd.

Het laatste kwartier werd spannend. Kon de overwinning binnen gehaald worden? Met Thijmen als linksachter en Bart als rechtsvoor en Bram als spits bleef het team aanvallen en goed verdedigen om het DIOS zo moeilijk mogelijk te maken. Koen twijfelde nog even bij een lange bal die richting het doel kwam maar zag gelukkig snel in dat het mogelijk was om eerder dan de aanvaller bij de bal te kunnen zijn en de bal weg te trappen.

Met nog een laatste redding op de lijn van Koen was de wedstrijd echt ten einde en kon het team juichend vieren dat ook de tweede bekerwedstrijd was gewonnen. Enthousiast zingend werd de jarige Thijmen in het zonnetje gezet die trakteerde op schatkistjes. De buit was verdiend binnen! Bekijk hier alle wedstrijdfoto’s.

Louis Passos