JO19-1: Een terechte overwinning

Alliance’22 JO19-2 – HBC JO19-1: 1-3

De eerste zondagse competitiewedstrijd voor HBC JO19-1 werd deze zondag gespeeld bij de buurman in Haarlem. Meteen al een aparte tegenstander. Het tweede JO19 team van Alliance in plaats van het eerste O19 team dat Hoofdklasse speelt. Maar wel een tegenstander om rekening mee te houden en zeker niet te onderschatten.

Dat deden onze mannen overigens ook niet. Vanaf de eerste minuut was de tactiek van Alliance wel duidelijk. Kort op elkaar met 9 man met de linies gesloten achter de middenlijn. Aan HBC om daar een oplossing voor te vinden. De 1helft bestond uit een continue pressing op de goal van Alliance zonder dat daar doelpunten uit vielen. Het zat ook niet echt mee, kun je wel stellen.

Sadio schoot de bal een paar keer vlak voorlangs en Lasse zag zijn prima kopbal op de paal belanden. Menig corner van HBC zorgde voor onrust bij de verdedigers van Alliance. Hun keeper hield Alliance helaas voor de Heemstedenaren op de been.

HBC Voetbal

Uiteindelijk viel halverwege de 2helft toch de verlossende goal voor HBC. Na goed doorzetten van Thijs kwam de bal bij Jort, die met een goed geplaatst schot Alliance op de knieën kreeg. Nu moest Alliance wel meer risico nemen en gaan voetballen zoals je eigenlijk hoort te voetballen. De ruimtes werden groter op het veld en vooral Dave en Nick maakten hier handig gebruik van. Roman en Thijs probeerden zoveel mogelijk de achterlijn te halen om voorzetten af te leveren.

De 2-0 hing in de lucht en die kwam er dan ook. Matthijs was in het veld gekomen voor Thijs en mocht in de spits laten zien dat hij dat aan kon. En met verve heeft hij dat gedaan, kun je wel zeggen. Een prima actie van Sadio en dito voorzet kon door Matthijs met een knap geplaatste bal afgerond worden, 0-2. HBC werd wat erg nonchalant achterin en even kon Alliance ruiken aan een gelijke stand, want plots stond het 1-2.

Weer een paar minuten later gooide HBC de deur in het slot. Wederom was de combi tussen Sadio en Matthijs een hele goede. En weer kon Matthijs het afronden, 1-3!  Eind goed al goed. Beste man van deze wedstrijd was Sieb. Centraal achterin spelend naast Lasse. Doortastend, controlerend en rustig aan de bal.

Nu nog een kort relaas met betrekking tot de hieraan voorafgaande twee wedstrijden. Belangrijkste slachtoffer was Idzard met een gebroken kuitbeen na de wedstrijd tegen Meervogels ’31. Voet en onderbeen in het gips. Hoop op een snel herstel voor je Idzard! Jelle kreeg de schoen van de onbezonnen spits van Meervogels ’31 op zijn kin. Fysio Rob had behoorlijk wat werk om hem weer speelklaar te krijgen voor de wedstrijd tegen Alliance.

Ook Menno’s oog had een tik gekregen (van een terugschietende bal), maar die is er volgende wedstrijd weer bij. De 8-0 winst tegen Dios was dus niet genoeg om verder voor de beker te gaan. In Akersloot was de verlichting slecht en ging het licht uit voor HBC JO19-1. Deze wedstrijd werd met 3-1 verloren. Een goede tweede helft kon geen verlossing bieden. HBC JO19-1 ging met 4 geblesseerde spelers terug naar Heemstede op een wat trieste dinsdagavond.

Peter Tienstra

Meer foto’s van Harry Opheikens op de Facebook-pagina