Pittige tegenstander als debuut

HBC Zondag Heren 1 startte de competitie in de 3e klasse C tegen ZSGOWMS. De Amsterdammers zijn voorafgaand aan de competitie al getipt als potentiële titelkandidaat, dus het was voor HBC een uitgelezen kans om de temperatuur van het badwater te testen.

Het was bovenal een boeiende wedstrijd waarbij de kansen in de eerste helft over en weer gingen. De druk van ZSGOWMS voor het doel van keeper Bram Verhage was hoog, maar keer op keer wist de verdediging van HBC de aanvallen te neutraliseren.

HBC Voetbal

De 0-0 ruststand gaf HBC zeker moed, zeker omdat ZSGOWMS wel de betere ploeg was. Ze waren op alle fronten net iets sneller en robuuster dan de selectie van trainer Jasper Ketting. Maar hard gewerkt werd er door beide ploegen op deze natte en onstuimige zondagmiddag.

Vanaf de 72′ minuut kantelde de wedstrijd en scoorden de Amsterdammers hun eerste doelpunt. Acht minuten later werd het lot van HBC bezegeld toen arbiter Broekhuizen een strafschop toekende aan ZSGOWMS.

De eerste competitiewedstrijd ging weliswaar met 0-2 verloren, jammer. We hebben vooral een hardwerkend HBC gezien met vlagen van briljant spel. Degelijk is het in ieder geval wel over de gehele linie en dat biedt voldoende perspectief voor het komende seizoen.

Welkom in de 3e klasse!